Ga naar de inhoud

17043 – woensdag

Ruim anderhalf jaar geleden alweer verhuisden we met de IT-afdeling naar een nieuw kantoor op dezelfde verdieping van ons gebouw in Ede. Groter. Ruimer. Met een eigen vergaderkamer annex trainingslocatie. Dichter bij de serverruimte. Genoeg plaats voor kasten. Vlak boven de IT-werkruimte.

Alle reden tot vreugde, zou je denken. 

Helaas.

Dit nieuwe kantoor lag midden in de productiehal. Weliswaar op de 1ste verdieping ietwat verheven boven, maar edoch nog steeds uitkijkend over het machinepark. Dit bracht best wel wat nadelen met zich mee.

Zo hadden we daar om te beginnen alleen kunstmatig licht. Geen licht van en/of zicht op buiten. Het leidde ertoe dat wat vaker dan voorheen de werkplek werd verlaten (elk excuus was welkom) om een collega van een andere afdeling op te zoeken en daardoor gelijktijdig de mogelijkheid te hebben een tijdje naar buiten te kunnen kijken. Ook buienradar en sites met webcams op toeristische plekjes werden populair. We wilden toch weten hoe het er buiten voorstond.

Verder zaten we zowat tegen de grootste lawaaiveroorzaker in productie aan, de zogenaamde calibratiestand. Tonnen water worden hier door onze geassembleerde coriolismeters gespoeld om ze te ijken. Met alle plasopwekkende effecten die daarmee gepaard gaan. Het toiletbezoek van de IT-medewerkers nam navenant toe. Niet dat dit de lage luchtvochtigheid voordelig kon beïnvloeden. Waarbij we op het laatste nadeel zijn gekomen, dat van de climate control. Ondanks allerlei pogingen (inclusief het doorlezen van de handleiding) is het ons nooit gelukt een dusdanig werkklimaat af te regelen waarbij iedereen zich prettig voelde. Wat heet, op sommige momenten was het klimaat af en toe te snijden, zo koud.

Maar aan al deze ellende komt binnenkort een einde. Want een nieuwe verhuizing is aangekondigd. Binnenkort, nog vóór de zomer, verkassen we naar de begane grond. Eigen kantoor. Airco. Buitenzicht.

We zijn voorzichtig blij. Verkenners zijn uitgestuurd om een en ander te verkennen. Niet te vroeg juichen is het motto.