Ga naar de inhoud

18068 – zaterdag

Komt dat zien! Zegt het voort!

Want we gaan arabieren kijken!

Het is boekenweek. Zeggen ze. Boeken en hun auteurs (in die volgorde wat mij betreft) krijgen de komende dagen op allerlei manieren welverdiende aandacht. Ook website Not Just Any Book doet hieraan mee door een blogtournee te organiseren rondom één specifiek boek, ‘Arabieren kijken’ geschreven door Hassnae Bouazza.

Wat is dat dan? Een blogtournee?
Simpel. Iemand (in dit geval Hassnae zelf) begint met het plaatsen van een blog en de volgende dag neemt een andere blogger het stokje over. Enzovoorts enzoverder. Natuurlijk besteden alle blogs aandacht aan hetzelfde onderwerp => in dit geval het boek ‘Arabieren kijken’ geschreven door Hassnae Bouazza. Of had ik dat al gezegd?

En uw eigenste petepel.nl doet ook mee aan deze blogtournee. Ik voel me zeer vereerd (en lig al nachten wakker van het feit) dat ik het stokje over mag nemen (hoezo het stokje meteen hoog leggen…) van Hassnae om mijn blog op dinsdag 19 maart te posten.

Dit is de volledige lijst van bloggers die meedoen aan de blogtournee:

Ma 18 > hassnaebouazza.nl
Di 19 > petepel.nl
Wo 20 > koperentuin.nl
Do 21 > sargasso.nl
Vrij 22 > jacobjanvoerman.nl
Za 23 > boekenbijlage.nl
Zo 24 > religionresearch.org
Ma 25 > caroliengeurtsen.nl
Di 26 > republiekallochtonie.nl
Wo 27 > geschrevengoed.blogspot.nl
Do 28 > pinkbullets.nl
Vrij 29 > ruudketelaar.wordpress.com

Gaat het ook nog ergens over? Zeker weten! ‘Arabieren kijken’ is een belangrijk en verhelderend boek omdat het op een uiterst leesbare wijze tegenwicht biedt aan onze kijk op de arabische wereld die in veel gevallen sterk gekleurd is door vooroordelen of domweg gebrek aan kennis.

Voor het gemak wordt vergeten dat er vooral gewone mensen in de Arabische landen leven. Mensen die niet, zoals de beelden in de media ons willen laten geloven, dagelijks vlaggen verbranden en de westerse wereld haten, maar mensen met universele verlangens en gevoelens. Mensen van vlees en bloed.

Wat nu?
Ik zie twee opties. Oftewel gaan jullie vanaf maandag elke dag de blogtournee volgen (en promoten op twitter, facebook, etc.) om zo bekend te raken met het boek ‘Arabieren kijken’ en daarna schaffen jullie het boek aan om het zelf te lezen. Niets en niemand houdt jullie dan tegen er ook nog even een blogje tegenaan te gooien wanneer het boek uitgelezen is.

Maar nog beter is dat jullie onmiddellijk richting boekhandel vertrekken waar het boek nu nog inclusief een boekenweekgeschenk aangeschaft kan worden. Vervolgens installeren jullie jezelf op je favoriete leesplek en gaan het boek dit weekend helemaal lezen. Hierna gaan jullie de blogtournee alsnog volgen (en promoten, of had ik dat al gezegd?) om met de opgedane kennis de blogs te voorzien van relevante reacties.

Waarom?
Omdat het boek het waard is.
Daarom!


5 reacties op “18068 – zaterdag”

 1. ‘Arabieren kijken’, daar had Ruud al melding van gemaakt op zijn blog. Nu jij, en dan nog eens een blogtournee aan verbonden ook. Ik moet zeggen dat ik geïntrigeerd raakte. Ik dus naar bol.com om te kijken of er soms geen inkijkexemplaar voor handen was, en ja hoor. Er was niet alleen een inkijkexemplaar beschikbaar maar zowel de tekst als de manier waarop deze is geschreven bevielen me wel. Ik ben dus stante pede naar de Standaard boekhandel in het dorp getrokken en heb me meteen een exemplaar aangeschaft waar ik nog dit weekend ga in beginnen lezen. En ik heb alle geluk aangezien ik ook maandag thuis ben. Voor het meevolgen van de blogtournee is het zo goed als zeker: you can count me in 🙂
  Of ik ook commentaar ga geven… eigenlijk ben ik daar niet zo goed in dus ik zie wel.

  1. Natuurlijk ben je goed in het geven van commentaar. Dat heb je hier toch immers gedaan 😉
   En bij Ruud las ik dat je het boek inmiddels al uitgelezen hebt. Dus…
   Nee hoor, voel je tot niets verplicht. Het moet wel leuk blijven.

  1. Mij overkwam vorige week hetzelfde. Had wat boeken nodig en plaatste snel een bestelling. En toen kwam ik erachter dat het dus binnenkort boekenweek zou zijn.
   Maar niet getreurd, gister ben ik weer een nieuw stapeltje gaan halen.

Reacties zijn gesloten.