Ga naar de inhoud

18085 – dinsdag

In de ban.

In de ban van een boek. Het overkomt me gelukkig weer vaker. Ik kan de concentratie steeds langer vasthouden. Het lukt me om er tijd voor vrij te blijven maken. Ten koste natuurlijk van andere zaken. Social media bijvoorbeeld. Of het lezen van andermans blogs. Maar het is even niet anders. Alles is continu onderhevig aan verschuivende prioriteiten.

Momenteel lees ik ‘The Information’ geschreven door James Gleick. De wervende tekst op de achterflap is als volgt:

We live in the information age. But every era of history has had its own information revolution: the invention of writing, the composition of dictionaries, the creation of the charts that made navigation possible, the discovery of the electronic signal, the cracking of the genetic code.

Wat me vooral aanspreekt is het beeld van huidige ontwikkelingen die als uniek in de geschiedenis worden gezien, terwijl dat bij nader onderzoek nogal meevalt. Informatie is van alle tijden. Keer op keer worstelen mensen door de eeuwen heen met de toenemende hoeveelheid informatie en zoeken ze naar manieren om het te ordenen en op te slaan. De schijnbaar moderne vraag hoe om te gaan met ‘information overload’ werd al lang geleden voor de eerste keer gesteld.

Terwijl de oplossing zo voor de hand ligt. Pak een boek en sluit je af van alle ‘informatie-prikkels’. En je zult zien hoe de rust terugkeert in je leven.


4 reacties op “18085 – dinsdag”

      1. Ja, het is een aanrader! Het is namelijk een heerlijke leeservaring. Oek de Jong kan zich bijzonder goed inleven in zijn personages.

Reacties zijn gesloten.