Ga naar de inhoud

18086 – woensdag

Een vreemde man op onze slaapkamer die de stofzuiger aanzet. Dat is vragen om moeilijkheden. Die hij dan ook kreeg. Niet veel later stond hij met de schrik nog in de benen en een kapotte sok weer beneden.

Korte voorgeschiedenis:

Wij hebben twee poezen. Officieel en geregistreerd. Voor wie het niet geloven wil, er liggen twee paspoorten in de la. En jaarlijks betalen we een fikse rekening voor hun onderhoudsbeurt bij de dierendokter. Toch geloven weinig mensen die bij ons op bezoek zijn geweest dat er echt twee poezen met ons samenleven. Er is er altijd slechts eentje die zich laat zien. De ander verkiest standaard de bovenverdieping wanneer iemand anders dan Inge of ikzelf het huis betreedt. Om zich vervolgens pas te vertonen wanneer iedereen allang weer vertrokken is. Zelfs voor onze (klein)kinderen maakt ze geen uitzondering. Eenkennig in het kwadraat.

Vandaag was het weer eens zover. Er zou een monteur komen voor onderhoud aan de heteluchtverwarming. Bij de eerste klanken van de voordeurbel zat ze al op zolder. Veilig en wel. Nog wel. Maar niet voor lang. De installatie zit namelijk in het verwarmingshok. Inderdaad. Op zolder. Nietsvermoedend toog de monteur gewapend met een volle gereedschapstas naar boven. Luidruchtig stampend op de traptreden met zijn zware werkschoenen. Ik was er niet bij, maar heb dit van horen vertellen, maar ik kan me precies voorstellen hoe onze mensenschuwe poes zich steeds verder in het nauw voelde gedreven.

Niet veel later was man volop bezig met zijn werk. Zonder dat hij in de gaten had dat niet zo ver bij hem vandaan een opgefokte poes onder ons bed lag te wachten totdat deze indringer zou verdwijnen. Ruim een uur later was hij gereed. Netjes stopte hij zijn gereedschap terug in de tas. Klaar om te gaan. Nog eenmaal keek hij om zich heen. Zag een stofzuiger in de hoek staan en besloot in een opwelling de ergste troep die hij gemaakt had te lijf te gaan. Ook bij het bed.

Addendum korte voorgeschiedenis:

Had ik al verteld dat die mensenschuwe poes ook nog een andere fobie heeft? Inderdaad.


4 reacties op “18086 – woensdag”

Reacties zijn gesloten.