Ga naar de inhoud

18129 – donderdag

In de boekwinkel vandaag neem ik allerlei boeken in mijn handen maar verlaat de zaak zonder iets te kopen. Er ligt nog zoveel thuis ongelezen op me te wachten dat ik voor de verandering afzie mijn verzameling verder uit te breiden. Twee straten verder is een volgende boekwinkel. Ook daar ga ik naar binnen om mezelf een tijdlang onder te dompelen in het vele moois wat hier te vinden is. Opnieuw sta ik later met lege handen weer buiten. Ik weet niet of ik trots kan zijn op mezelf voor deze getoonde volharding of juist niet omdat ik de boekenbranche (die mij zo na aan het hart gaat) in de steek laat. Een volgende keer beter, zo sluit ik een compromis met mezelf.

Eenmaal thuis ga ik voor mijn boekenkast staan. Ik schat dat de helft nog niet (geheel) door mij gelezen is. Ergens is dat natuurlijk belachelijk. Waarom heb ik zoveel (alles is relatief) boeken aangeschaft die ik vaak onmiddellijk wil lezen wanneer ik er mee thuiskom, om dan vervolgens toch een ander boek te gaan lezen? Of luttele dagen later nieuwe boeken te kopen die ik weer boven op de vorige boeken leg? Eén ding weet ik van mezelf, ik ben geen boekenverzamelaar in de zin dat ik per se alles van een bepaalde auteur of onderwerp wil hebben om het hebben alleen. De boeken die ik koop koop ik omdat ik ze wil lezen. Niet meer, niet minder. En natuurlijk heb ik dan voorkeuren voor sommige auteurs of onderwerpen waar ik graag van/over lees. Alleen koop ik sneller dan dat ik lees.

Vandaag heb ik zin om weer eens een spannend, thrillerachtig boek te lezen. Uiteindelijk valt mijn oog en keuze op ‘Sweet Tooth’ van Ian McEwan. Ik leg het boek klaar en ga naar beneden om een kop koffie te maken voordat ik aan het boek ga beginnen. Buiten zie ik de postbode naderen met een pakketje. Hij belt aan. Het is voor mij. Verbaasd open ik de grote bubbeltjesenveloppe. Ik kan me niet herinneren dat ik iets in bestelling heb. Even later staar ik naar een dik boek.

Het begint me te dagen. Een tijd geleden was er weer een oproep om aan een blogtournee mee te doen. De voorgaande keren was me goed bevallen, dus gaf ik door dat ik graag mee zou willen doen. Ditmaal was het onderwerp ‘De vlinder en de storm’, een literaire thriller geschreven door Walter Lucius. Dat boek  had ik nu in mijn handen. Ergens in juni wordt van mij verwacht dat ik dan hier een blog zal posten over mijn leeservaring. Dit betekent een ‘change of plans’. Zonder gewetensbezwaren zet ik McEwan voor even weer terug in de kast en open Deel 1 van de Hartland-trilogie. Ik was op zoek naar spanning en word vanaf de eerste bladzijde op mijn wenken bediend.

Meer weten over deze nieuwe blogtournee? Bezoek dan website Not Just Any Book. Daar wordt later ook vermeld wie er allemaal meedoen aan deze blogtournee  en wanneer de blogs gaan verschijnen. Vergeet niet om notjustanybook op twitter te volgen, zodat je altijd op de hoogte blijft van de vele initiatieven die zij organiseren rondom boeken en het boekenvak.


4 reacties op “18129 – donderdag”

  1. Ik betrap me op een soort boekenbegerigheid. En dan lees ik ze niet. Vooral op het vliegveld een gevaarlijke verleiding. En als ik in Nederland ben. En op Amazon voor de Kindle, ook.
    Nou ja, eigenlijk overal dus. Laatst wel een paar dozen met boeken weggedaan met idee dat ik die toch nooit meer ga lezen omdat ik ze niet leuk vond. 🙂

Reacties zijn gesloten.