Ga naar de inhoud

19540 – maandag

Uitdaging op de werkvloer

Niet alleen privé, ook op het werk zit ik midden in de verbouwingswerkzaamheden. Dit heeft te maken dat we het gebouw met twee bedrijven delen. Het andere bedrijf is onlangs door Emerson verkocht en is inmiddels verhuisd naar een andere locatie. Hun plaats wordt nu ingenomen door een ander Emerson bedrijf. Maar daar komt heel wat bij kijken.

Dat heeft natuurlijk voor- en nadelen. De nadelen liggen bijvoorbeeld op het vlak van (geluids)overlast. Dat valt bijna niet te voorkomen en men doet er alles aan om het zoveel mogelijk te voorkomen. Gelukkig verkeer ik in de omstandigheden dat ik thuis kan werken wanneer het op kantoor tijdelijk inefficiënt wordt om daar te zijn. Hoewel dat nu ook steeds minder handig is gezien de verhuisrommel waar we zelf middenin zitten.

De voordelen van de reconstructie in ons kantoor hebben ik ook mogen ervaren. Die bestaan voornamelijk uit de spullen die ik gratis en voor niets mocht meenemen (alle collega’s konden zich hier voor inschrijven) omdat ze overtollig dan wel beschadigd waren. Daar hebben we nu al veel plezier aan gehad bij de eigen verbouwing.

Ook heeft het zo z’n humoristische kanten. Op de werkvloer waar ook veel geschoven moet worden om de nieuwkomers een plekje te geven zag ik dat er schotten waren verplaatst. De ‘voetjes op de grond’ die looproutes aangeven zijn nog niet verwijderd en daardoor onstond deze uitdagende situatie. Alleen personeel met zeer lange benen of op stelten kan zich hier zonder problemen voortbewegen. Voor ieder ander persoon is het momenteel onmogelijk zonder blessures de werkplek te bereiken.