Ga naar de inhoud

19543 – donderdag

Glazen bol.

Mijn Inge heeft voorspellende gaves. Echt waar.

Van nature ben ik een skeptisch persoon op dit gebied. Ik geloof in weinig en reageer altijd wat lacherig wanneer mensen beweren dat ze bijvoorbeeld in contact kunnen komen met overledenen of in de toekomst kunnen kijken.

Maar Inge heeft al te vaak gelijk gehad met zaken die ze vooraf met me deelde die later bleken uit te komen. Zo wist ze precies wat de namen van onze kleinkinderen zouden zijn zonder dat we dit vooraf van onze dochter te horen hadden gekregen.

Ik hou er aldus rekening mee dat wanneer Inge weer eens ergens een bepaald gevoel over heeft dat ik daar dan wat serieuzer mee omga dan wanneer een wildvreemde mij iets op de mouw wil spelden.

Toen zij vorige week aangaf dat er nog voordat we verhuisd zouden zijn iets vreemds zou voorvallen in verband met de verkoop van ons huis was ik er daarom niet helemaal gerust op. Hopelijk geen kink in de kabel met de kopers. Of dat er iets grondig mis zou gaan met de verbouwing van het nieuwe huis.

Vandaag kreeg ik een telefoontje van haar. De makelaar had gebeld om ons op de hoogte te brengen van wel iets heel vreemds. Iets dat hij in zijn lange loopbaan als makelaar nog nooit eerder had meegemaakt.

De koopster van ons huis was overleden.

Wat het precies betekent voor de verkoop is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat zij het geld al had klaarstaan en dat de erfgenamen de koop door willen laten gaan. Maar die bevestiging hebben we nog niet.

Eens zien of Inge daar binnenkort wat meer over kan voorspellen.