Ga naar de inhoud

20100923

Beter ten halve gekeerd…

Waarover schrijven als je de gehele dag eigenlijk alleen maar met je neus in een boek hebt gezeten? Meest voor de hand liggend is dan te schrijven over het boek zelf. In dit geval een handboek voor de beginnende WordPress-gebruiker: Kickstart WordPress door Robbert Ravensbergen.

Gister aangeschaft in Utrecht en meteen maar begonnen met de eerste bladzijden te lezen op een niet al te warm terras terwijl ik in afwachting was van. ’s Avonds in de trein naar huis weer verder gegaan en vandaag zowat de gehele ochtend doorgelezen.

Toen tijd voor reflectie en zelfvervloeking. Niet omdat het boek tegen is gevallen. Maar omdat ik het enkele dagen te laat heb aangeschaft. Want afgelopen weekend heb ik in al mijn enthousiasme reeds een WordPress installatie losgelaten op mijn eerste eigen domeinnaam (d’n dezenste dus, waar u dit zelfbeklag nu op zit te lezen). En hoe bijna-vlekkeloos dit allemaal is verlopen, toch moet ik nu tot mijn spijt constateren dat er enkele basis-weeffouten zijn ingeslopen waarvan ik later alleen maar last ga krijgen.

Dat betekent hoogstwaarschijnlijk enkele stappen terug of misschien zelfs een nieuwe schone installatie. Eén ding is zeker, de uitermate heldere beschrijving en alle tips & trucs in het boek van Robbert Ravensbergen hebben me overtuigd dat het beter is om even pas op de plaats te maken en een goed fundament te leggen voor mijn website. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Kickstart WordPress
Robbert Ravensbergen
ISBN 9789043021401