Ga naar de inhoud

20111115

20 jaar

Naar eigen zeggen waren ze jarig gister. Ik had geen reden om daaraan te twijfelen. Vanuit het publiek om me heen, voornamelijk trouwe volgers, klonken de eerste felicitaties. Het bleek dat ze al twintig jaar samen waren. Ikzelf was pas een tijdje bewust van hun bestaan, en vandaag was het de eerste keer dat ik ze in levende lijve mocht aanschouwen.
Voor de gelegenheid hadden ze zich verzameld rondom de piano om op deze manier de jarenlange hechte vriendschap te tonen. Er werden wat handen geschud, vertrouwelijkheden uitgewisseld die wij maar half konden verstaan en uiteindelijk begrepen wij de hint… Er moest spontaan gezongen gaan worden. Aanvankelijk ietwat aarzelend werd ‘Happy Birthday’ ingezet, maar al snel deed iedereen mee.

De frontman was zoals elke avond totaal overrompeld, en tussen het gezang door maakte hij welgemeende opmerkingen over hoe geweldig het was. Etcetera. Zoals het hoort, en hoe het hoogstwaarschijnlijk op voorgaande avonden ook al was gegaan. Zij blij, wij blij, en/of andersom. Welgemeend maar niet echt bijzonder.
Totdat de zaal doorging met zingen en volop het Nederlandstalige verjaardagsrepertoire door de HMH liet galmen. Bij de laatste klanken van het ‘Hiep Hiep Hoera’ stond de band werkelijk eventjes perplex. Misschien dat we ze toch een nieuwe unieke ervaring hebben kunnen meegeven in hun twintigste levensjaar.

Nog vele jaren, Elbow!

~ ~ ~

Gister ben ik voor de eerste keer naar een concert van Elbow geweest, en het was een overweldigende ervaring. Perfect georchestreerde songs in een geweldige ambiance. En de geluidskwaliteit was super. Wat ik niet altijd gewend ben in de HMH.
Het deed me voor eventjes de pijn vergeten die ik aan mijn eigen elleboog had als gevolg van de traptreetuimelpartij eerder die dag.

Wat ik niet wist, is dat de band Elbow al twintig jaar bestaat. Nu wel, en ik denk het niet snel weer te vergeten.

Het geposte filmpje heb ik gevonden op Youtube bij user Wowawi. Op zijn videokanaal staat ook nog een langere versie waarin de band het erna volgende nummer ‘Perfect weather to fly’ aan het publiek opdraagt.

Bezoek ook zeker het kanaal van user gertbakhuizen voor bijna professioneel lijkende opnames van het concert.

Een mooie recensie is inmiddels ook al op OOR verschenen: HMH buigt voor ‘The Mighty Elbow’.

5 reacties op “20111115”

Reacties zijn gesloten.