20130205 – dinsdag

Donker

Precies dezelfde tijd als vorige week donderdag stond ik ook vanavond weer in mijn renkleren buiten. Net als die avond rende ik mijn rondje van 6 km in exact dezelfde tijd: 33 min 30 sec. Het voornaamste verschil met vorige week was dat ik nu ineens weer in zowat complete duisternis van start ging, maar dat de harde wind gelukkig afgezwakt was. Toch precies diezelfde tijd. Wat ik merk is dat de iPhone app die ik gebruik me onbewust stuurt tijdens het lopen. Elke 500 meter krijg ik te horen wat de diverse tussenstanden zijn qua tempo en verstreken tijd. Tussen twee opeenvolgende ‘meetpunten’ door, voer ik dan allerlei berekeningen uit om te bepalen of ik op schema lig en afhankelijk van het antwoord harder moet gaan lopen of wat gas terug kan nemen. De doelstelling is om via het gemiddelde van 6 min per afgelegde km, langzaam aan richting de 5 1/2 min per km te gaan. Mocht dat goed gaan en blijven blessures achterwege, dan wil ik kijken of 5 min per km ook nog voor mij is weggelegd.

Bij terugkomst bleek er nog steeds niemand thuis te zijn en daarom stond ik even later in dubio (en half ontkleed) toen de deurbel ging juist toen ik aanstalten wilde maken om te gaan douchen. Na enige aarzeling besloot ik toch me weer snel aan te kleden aangezien het bellen maar niet ophield. Net op tijd was ik beneden om twee bij Selexyz bestelde boeken (de eerste keer dat ik daar online bestelde, en sneller in huis dan ik via Bol.com gewend ben) in ontvangst te kunnen nemen. Het ene boek is Arabieren kijken, geschreven door Hassnae Bouazza. Al heel wat tweeps die ik volg hebben dit boek inmiddels gelezen of aangeschaft en ik zag reeds veel positieve reacties voorbij komen. Hassnae volg ik zelf ook via twitter en heb o.a. op FrontaalNaakt.nl diverse artikelen van haar gelezen. Ook op radio en tv heb ik haar regelmatig gehoord en gezien, waarbij ze altijd op prettige wijze haar standpunten weet te delen. Het tweede boek is er een van John Jansen van Galen, Afscheid van de Koloniën. Afgelopen zondag hoorde ik in de auto een interview met hem op Radio1 wat zo interessant was dat ik een tijdlang op de parkeerplaats in de auto bleef zitten luisteren totdat het gesprek was afgelopen. Meteen daarna ben ik thuis achter de pc gekropen om dit boek te gaan bestellen. Nu liggen ze hier voor me en kan ik niet kiezen in welke te beginnen.

~ ~ ~

Ik kan natuurlijk ook volstaan met een enkele tweet en een link naar mijn runtastic account waar jullie mijn sportieve vorderingen kunnen volgen. Maar dit is leuker (vind ik) en op deze manier kan ik later nog eens teruglezen onder welke omstandigheden ik zoal buiten ga rennen en wat voor prestatie ik neer zet. Dus eigenlijk is het meer voor mijzelf dan voor jullie…

2 gedachten over “20130205 – dinsdag

  1. Over het eerste boek heb ik ook veel gehoord. Het tweede ken ik niet. Ik ga beide bekijken. Dank.

Reacties zijn gesloten.