Ga naar de inhoud

20130217 – zondag

50books – vraag 6

Vraag 6:
Ben jij een muzieklezer?

Zoals ik gister schreef, is een bezoekje aan de stad bij mij pas afgerond wanneer ik ook de kans heb gehad wat te neuzen in de schappen van de muziek- en boekwinkels. Thuis is het dan genieten om met verse muziek op de achtergrond te bladeren door de nieuw aangeschafte boeken en de vaak smaakvol vormgegeven boekwerkjes bij de cd’s. Daar kan weinig tegenop. Zet ik me er eenmaal toe om serieus te gaan lezen dan heb ik meestal klassieke of jazzy muziek aan staan. Muziek die niet teveel voor afleiding zorgt maar een aangename sfeer creëert waarin ik geconcentreerd bezig kan zijn.

Kortom, muziek speelt een voorname rol in mijn leven. Zeker op zondag. Dan begint de dag meestal met een uurtje #popmeditatie om 08:00 uur verzorgd door @StevenGort die mij bijna altijd weer kan verrassen met zijn unieke en dwarse liedjeskeuze.

Maar mijn liefde voor muziek strekt zich verder uit dan alleen het ernaar luisteren. Wanneer ik mijn halfslachtige pogingen om een instrument te bespelen gemakshalve niet meereken, vind ik het namelijk heerlijk om over muziek en alle daarbij behorende randzaken te lezen. Correspondenties door geniale maar getormenteerde componisten uit de geschiedenis. Encyclopedisch werk over allerlei ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis. (Auto)biografieën vol smakelijke roddel van/door de groten uit de rock- en popmuziek. Songteksten nader verklaard. Maar natuurlijk ook het betere romanwerk waar een hoofdrol gespeeld wordt door muziek en/of muzikant.

Nu ben ik benieuwd of dat bij jullie ook het geval is. Lezen jullie wel eens boeken over muziek? Speel je zelf verdienstelijk een instrument en heb je een mooie verzamelijk bladmuziek die je koestert? Of ben je uiteindelijk meer geïnteresseerd in de mens/maker achter de muziek? Het maakt niet uit. Zelfs als je helemaal niets met muziek hebt moedig ik je aan om daar je gedachtes eens over te laten gaan en het hoe of waarom in een blog te gieten.

En vergeet niet om je blogbijdrage hieronder bij de reacties te plaatsen zodat we allemaal mee kunnen lezen.

42 reacties op “20130217 – zondag”

 1. Peter,
  Met anderen ben je een vaste luisteraar. En dat vind ik echt hartstikke leuk! Ik heb zelf de grootste lol iedere zondag 8AM. Een paar lotgenoten zoals oa jij maken het compleet.
  Ik ben lyrisch over de combinate lyrics en muziek. Ik leesluister zeg maar. Daar schrijf ik eens een bijdrage over op mijn blog. Link zal ik dan hier plaatsen.

  Dank!

  1. Jouw #popmeditatie is inmiddels een vast onderdeel geworden van de (vroege) zondagochtend. Ik hoop dat je nog een hele tijd doorgaat.
   Een blog over jouw leesluisteren lijkt me prima passen bij het muzieklezen, dus kom maar op met die link wanneer je zover bent.

 2. Vraag 6 beantwoord en opnieuw ontdekt dat we een gevarieerd aanbod in de boekenkast hebben staan. Daarom alleen al is #50Books de moeite waard.

 3. Wat ik ook doe ik kom steeds op de verkeerde pagina terecht. Mijn vraag 8 staat nu op de vraag 6 pagina, ik ‘durf’ nu even niet mijn link naar het antwoord op vraag 9 te plaatsen, want ik blijf vraag 6 krijgen.
  Wat kan ik doen, Peter?

  Groetjes, Vera – Veertje Vederlicht – ook wel Inkt en Veer genoemd

 4. Leuke vraag, ik lees hem nu pas want ik struin een beetje dwars door de #50books vragen heen. Deze is niet nu meteen te antwoorden, die laat ik broeden!

Reacties zijn gesloten.