Ga naar de inhoud

20130224 – zondag

Ziek

Het viel niet mee afgelopen week. Lang geleden dat ik zo gevloerd was door de griep. Zeker vier volle dagen heb ik afwisselend doorgebracht in bed of op de bank. Maar het was bij allebei een soort van verlangen naar het andere, hoewel ik wist dat me dat ook niet de rust zou geven waar ik zo naar smachtte. Er zat niets anders op dan de heftige hoofd- en spierpijn te doorstaan en hopen dat de begeleidende koorts niet al te hoog zou oplopen. En de dagen, zij kropen voorbij. En de nachten, niet anders.

Op vrijdagavond begon ik weer wat op te knappen. Ik nam voor de verandering eens een kop soep in plaats van het zoveelste beschuitje met kaas en bladerde wat lusteloos door de kranten die op de salontafel lagen. Mijn oog viel op een interview met Trixie Whitley. Met foto. Ik knapte nog wat verder op. Want Trixie, aaaah. Sinds ik haar live heb zien optreden met Daniel Lanoïs en Brian Blade op het North Sea Jazz festival ben ik helemaal weg van haar. Van haar stem. Haar drumspel, gitaarspel, pianospel. Haar performance. Van haar alles. Van alles aan haar.

Trixie Whitley, via Knoxville.com

Dus toen ik las dat zij bij DWDD zou optreden, ben ik dat snel gaan opzoeken bij Uitzending gemist. Maar wat was dat een afknapper. Niet alleen omdat het al lekker begon met een niet helemaal op de hoogte zijnde Matthijs (die blijkbaar niet zonder de popprofessor kan), die haar vroeg hoe het was om in het achtergrondkoortje(!!!) van Black Dub te hebben gezongen. Dat was al buiten alle proporties, het werd echter nog erger voor mijn Trixie toen ze vervolgens haar zang op een verkeerde toonhoogte (door de zenuwen bleek later) inzette en dat niet meer gecorrigeerd kreeg. Terug bij af was ik toen ik haar een kleine minuut later als een klein verzopen vogeltje zag zitten. Zwak, ziek en misselijk sloeg ik het dekbed om me heen en vertrok voor een nieuwe koortsige nacht naar mijn slaapkamer.

Nu is het zondag en ben ik alsnog aardig opgeknapt. Tijd om jullie (op het gevaar af dat Trixie ook hier in NL populair gaat worden en iedereen er met haar vandoor gaat) alsnog te laten zien hoe bijzonder muzikaal Trixie wel niet is. Onderga de clip van ‘Breathe you in my dreams’ en oordeel zelf. Koop daarna haar debuut cd ‘Fourth Corner‘ wanneer je meer wil. Ik heb haar al een tijdje in huis. Zij is de moeite meer dan waard.

12 reacties op “20130224 – zondag”

 1. Dank voor de prachtige muziektip. Ik ken haar niet ondanks vele bezoeken aan NSJ. Ik neem het griepstokje van je over en laat me door deze dame in mijn koortsdromen bezoeken.

  1. Ik bezoek NSJ onregelmatig maar toen ik hoorde dat Black Dub zou komen had ik meteen kaartjes gekocht. Prompt kreeg Daniel Lanois een motorongeluk en werd hun bezoek met een jaartje uitgesteld…
   Heeft Trixie je koortsdromen nog weten te verlichten?

 2. Haha, nu heb ik eindelijk eens écht geluisterd naar een liedje van haar! Ik las laatst op het internet dat ze van Gent is (waar ik studeer) en een gouden plaat gekregen heeft van Daniël Termont. Ik had me toen voorgenomen om een liedje van haar te beluisteren, maar dat is er niet van gekomen. Blijkbaar ben ik zo’n luie internetter die maar kan klikken als het clipje echt vlak voor mij neus aangeboden wordt 😉 Heel mooie stem, dat is zeker!
  Ik ben blij dat je al wat beter bent en dat je dit gedeeld hebt!

  1. Ik hoop dat je ook op ’t eind van de clip doorgeklikt hebt, want er zijn nog meer mooie clips van haar. Of anders moet je maar eens op de link van Black Dub klikken.

 3. Man ow man wat een @#$%^&-griep!
  Hier meer dan 7 dagen boven de 40 graden koorts gehad.
  Nu bijna anderhalve week verder, nog d=steeds geen lucht, en kapot!
  Het interview en zang gezien, Ik had haar in de herkansing gezet!

  1. Ik ben nu een volle week weer op de been nadat ik een week in bed heb gelegen, en ik voel me nog steeds niet opgeknapt. Het is een hardnekkige griep dit jaar.

Reacties zijn gesloten.