20131102

Zie ginds komt de boot van Theseus

Vanwege mijn luiheid was ik weer van voor af aan begonnen met Lost. Omdat ik in het tweede seizoen aangekomen met wat vragen zat, ging ik op zoek naar aanwijzingen op internet. Per toeval kwam ik bij de volgende trailer terecht.

Het gaat over iets compleet anders dan Lost, maar het komt wel uit de koker van J.J. Abrams, dus dat ‘per toeval’ moet natuurlijk met een korreltje zout genomen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=o7V988D6XVo

De trailers zijn alweer van een tijdje geleden en zelf dacht ik (en met mij vele anderen) dat het voor een nieuw film of tv-serie project was. Niets blijkt minder het geval. Het is een boek. En wat voor eentje. Geschreven door een niet bestaande auteur en vol met aantekeningen in de kantlijn, post-its (autocorrect maakte hier eerst postgids van, iets waar ik met mijn verstand niet bij kan), ansichtkaarten en een heuse landkaart plus een soort van code ontcijfer ding (beter weet ik het ook niet te omschrijven daar ik het ook maar moet doen met summiere info op internet).

Nogmaals, een boek dus. Beetje vreemd voor iemand (J.J. Abrams, daar hadden we het over) die zijn sporen tot nu toe verdiend heeft als film- en televisieproducent, filmschrijver, pianist, filmcomponist en filmregisseur alsmede acteur. Zelf zegt hij er het volgende over in The New York Times:

‘S.’ was born out of an idea of a love story and the notion of celebrating the book as an object,” […] “In a digital age, it’s a distinctly analog object. It felt romantic to me.

Kijk, dat zouden meer mensen moeten doen. Zeker wanneer het resultaat zo wonderschoon is als wordt getoond in deze trailer:

Het water loopt me spontaan in de mond en gelukkig is het al mogelijk om deze roman te bestellen via de links op de officiële site of andere verkoopkanalen. Ik heb mijn bestelling meteen geplaatst en tel de dagen af totdat het schip van Theseus komt binnenzeilen.

6 gedachten over “20131102

    • Vreemd, hier doen ze het nog steeds. Je moet echt proberen om die filmpjes te gaan zien, want die geven een beter beeld van dit boek. Misschien via de site van The New York Times. Of rechtstreeks zoeken op youtube via ‘Abrams’ en ‘Stranger’.

Reacties zijn gesloten.