Ga naar de inhoud

20140220 – donderdag

Reset naar fabrieksinstellingen

Ooit. Heel lang geleden. Was er een tijd dat ik blogde zonder dat er iemand was die hiervan notie nam. Ik schreef een verhaaltje. Of deelde een overpeinzing. Zeer onregelmatig. Zodanig dat ik zelf nog wel eens vergat dat ik een website had. Waar ik de inloggegevens had gelaten. En dan begon ik weer opnieuw. Niemand die er mee zat. Want er was niemand.

Those were the days.

Vandaag de dag (terwijl ik regelmatig roep dat het anders is) blog ik niet meer voor mezelf. Jullie zijn er. Echter dat beperkt me soms in mijn oorspronkelijke creativiteit. Merk ik. Dus ga ik de komende tijd proberen wat minder aan jullie te denken. Het afscheid van Twitter is onderdeel van die strategie. Zie het als een soort ‘resetten’ wat ik probeer te bereiken. Een poging mezelf opnieuw uit te vinden als blogger.

Vat het niet persoonlijk op. Het ligt niet aan jullie maar aan mij. Ik ben gewoon te vaak niet meer tevreden met de blogposts die ik hier publiceer. Dat moet anders. Vind ik. En wanneer dat lukt dan profiteren jullie daar natuurlijk ook van. Maar dat laatste heb ik niet gezegd.

10 reacties op “20140220 – donderdag”

 1. De man die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Mooi vind ik dat.
  Ik ben zelf ook opnieuw begonnen.
  Mijn ‘oude’ blog is het blog waar ik mooie verhalen op wil schrijven. Verhalen waarvoor ik moeite wil doen, die na de eerste schrijf gepolijst worden. Een lijstje krijgen om op te hangen. Eeuwigheidswaarde hebben. Nou ja, alle ambities in een blog gepropt dus.
  En toen miste ik de losse flodders, en dus begin ik weer opnieuw, op mijn gratis account. Elke dag. Of niet. Soms via twitter delen. Soms niet. Meer voor mezelf, en soms niet.
  Het bevalt me goed, tot nu toe.

 2. Titels, en dan vooral zelf een titel vinden vind ik altijd zo moeilijk… reset naar fabrieksinstellingen ๐Ÿ™‚ je moet er maar opkomen ๐Ÿ™‚

  1. Tijdens het schrijven van een blog verander ik de titel zowat bij elke nieuwe zin. Daarna kan het gelukkig niet meer omdat ik het in mijn url verwerkt heb, en de verwijzigingen werken dan niet meer goed zodat ik er vanaf blijf. Maar het liefst zou ik de titel ook nog na posten aan willen passen.

 3. Daar trap ik mooi niet in. Jij bent helegaar niet in een fabriek gemaakt. Je bent op oud-ambachtelijke wijze gecreรซerd, met alle voor- en nadelen die daar bij horen.

  1. Ja, dit thema doet het bij mij ook goed. Tot nu toe heb ik eindelijk het idee dat de functionaliteit die ik zoek er eindelijk allemaal in zit. Alleen moet ik nog zoeken hoe ik de font van een citaat wat kleiner krijg. Voor de rest ben ik erg mee in mijn nopjes.
   Dat opnieuw uitvinden klinkt misschien was groots, eigenlijk wil ik vooral terug naar het ongedwongen schrijven. Op de een of andere manier vind ik mijn blogposts van een (hele) tijd geleden beter dan het laatste jaar. Net alsof ik teveel aan het ‘pleasen’ ben.
   We zien wel.

Reacties zijn gesloten.