Ga naar de inhoud

20150923

Kijk om en geniet

Deze avond had ik survivaltraining. Tot voor kort kon ik doordeweeks op de dinsdag of donderdag in groepsverband trainen. En op de zondagochtend natuurlijk. Ik besloot om voor de donderdag en zondag te kiezen. Zodat ik op dinsdag kon gaan hardlopen.

Sinds kort is er echter ook op de woensdag gelegenheid om te trainen. Volgens de nieuwsbrief waarin dit vermeld stond zou er veel aandacht voor techniek zijn. Beginners werd aangeraden om deze wekelijkse training te overwegen.

Ik voelde me vanzelfsprekend aangesproken. Toen ik daarnaast nog eens hoorde dat iemand die tegelijk met mij was begonnen en waarmee ik prima kan opschieten nu doordeweeks kan gaan trainen omdat hij altijd op dinsdag en woensdag verhinderd is, was de verandering snel gemaakt. Voortaan ga ik op woensdag en zondag.

Vanavond waren er twee nieuwelingen bij die hun tweede proeftraining hadden. Ergens halverwege een combinatie hindernis werd mij gevraagd om een bepaalde techniek even voor te doen. Het was een oefening die ik zelf pas sinds vorige week voor de eerste keer op de juiste wijze wist te volbrengen. Gelukkig ging het me nu ook goed af.

De nieuwelingen waren onder de indruk maar ikzelf misschien nog wel het meest toen ik me realiseerde dat ik pas tien weken bezig ben. Zoals voorspeld door de trainer van mijn eerste proeftraining moesten we vooral niet bezig zijn met wat we allemaal nog niet konden maar elke training opnieuw genieten van dat wat we ondertussen allemaal al geleerd hadden.

En het moet gezegd, ik geniet elke training van de eerste tot de laatste minuut. We zijn nu zelfs plannen aan het maken voor onze eerste survivalrun ergens eind dit jaar of begin volgend jaar! Wie me de eerste les had zien stuntelen had dat volgens mij niet durven voorspellen. Ikzelf althans niet.