20151024

Eindelijk is Dit. er voor iedereen

Na negen maanden wachten kwam deze week dan eindelijk de verlossende mail binnen: This. is nu beschikbaar voor iedereen.

In januari van dit jaar las ik voor de eerste keer over dit initiatief en ik was meteen enthousiast. Het leek mij de oplossing bij uitstek voor de hoeveelheid informatie die ons dagelijks overspoelt. Wat zou het heerlijk zijn om een aantal personen te kunnen volgen waarvan je weet dat ze altijd wel iets bijzonders te delen hebben, maar die slechts één link per dag mogen posten. Dan hou je een uiterst overzichtelijk en waarschijnlijk kwalitatief hoogstaand lijstje artikelen over die dan ook de moeite waard zijn om te lezen.

En vanzelfsprekend geldt die restrictie ook voor jezelf.

Nu eens niet gedachteloos (k)lik(k)en en delen wat in je tijdlijn voorbij komt, maar goed nadenken wat jij vandaag belangrijk, leuk, interessant of urgent genoeg vindt om te delen met jouw volgers.

Ik vind het een erg origineel concept en heb de afgelopen dagen al een aantal verrassende artikelen gelezen die misschien ook wel op twitter of facebook voorbij zijn gekomen, maar waar ze mij in ieder geval nooit zijn opgevallen. Op This. krijgt het koren de kans zich te onderscheiden van het kaf.

Wil je meer weten van This., lees dan hier een uitgebreide introductie op Medium.

Mij kun je hier vinden. Schroom niet me te volgen. Ik beloof dat ik je niet meer dan één keer per dag lastig zal vallen met een berichtje over iets wat ik graag met mijn volgers wil delen.