Ga naar de inhoud

20160212 – vrijdag

Hoe laat mag ik vragen wanneer ik naar huis mag?

Hij had er niet veel zin in maar aangezien zijn oudere broer een vriendje te logeren kreeg leek het beter dat onze jongste kleinzoon een nachtje bij ons zou komen slapen. Ik was nog niet thuis toen zijn vader hem kwam brengen maar ik hoorde later van Inge hoe hij had gehuild. Niet zozeer dat hij bij ons de nacht moest doorbrengen. Dat heeft hij eigenlijk nooit zo’n probleem gevonden. Nee, het was veel meer dat hij ook graag een vriendje als logé had gehad.

Het huilen was echter zo over toen zijn vader eenmaal weer vertrokken was. De kast met spelletjes ging open, het spel dat we de laatste tijd altijd spelen werd tevoorschijn gehaald en binnen de kortste keren waren oma Ingeborg en Milan in een verbeten strijd verwikkeld. En ik mocht voor het eten zorgen.

Bij het slapen gaan kwam toch het hoge woord eruit. Wanneer hij weer naar zijn vader en broertje mocht? We gaven aan dat hij daarover niet al te lang moest blijven zeuren en beter kon gaan slapen. Morgenvroeg zouden we dan wel verder praten als hij wakker was. Ok, nog een vraagje dan. Of we konden aangeven hoe laat hij mocht beginnen met vragen hoe laat hij naar huis kon.