Ga naar de inhoud

20160215 – maandag

Waar bleef de (vrije) tijd van 8 t/m 14 februari?

nattesneeuwsurvival

Mijn vrijetijdsbesteding van afgelopen week:

  • iedere dag een blogpost
  • 3,5 uur training survivalrun
  • vrijdagavond/zaterdagochtend – Milan blijft logeren
  • Elementary: aflevering 17 & 18 – seizoen 1
  • Living on One Dollar – documentaire
  • De Groene Amsterdammer: nr. 7 – 2012
  • Historisch Nieuwsblad: nr. 1 – 2004
  • The Hermit of 69th Street – Jerzy Kosinski: p. 80-131
  • Don Quichot – Miguel de Cervantes Saavedra: p. 33-37

Conclusie: een week met minder afwisseling dan vorige week. Niet aan hardlopen gedaan. Geen film gekeken. Geen non-fictie boek gelezen. Maar wel iedere dag een blogpost geschreven.

Het heeft een simpele reden: toch wat meer uren doorgebracht op kantoor dan vooraf de verwachting was. Ook de vrije woensdag werd ingekort tot een vrije woensdagmiddag. Omdat het in mijn ogen noodzakelijk was had ik er niet zoveel moeite mee. Daarnaast wist ik dat een aantal vaste thema’s in mijn vrijetijdsbesteding niet opgeofferd zouden worden. Bloggen, survivaltraining en lezen bleven op de agenda.

En het kijken van een documentaire.

Gisteren heb ik gekozen voor Living on One Dollar. Een viertal afgestudeerde studenten (waarvan twee voor het beeld en geluid zorgen, en de andere twee het ‘grotere onderzoek’ verrichten) vertrekt richting het binnenland van Guatamala om aldaar net als de lokale bevolking van gemiddeld een dollar per dag rond te komen.

Het is een redelijk korte documentaire (56 minuten) maar wel eentje die me beter bevallen is en ook meer indruk heeft gemaakt dan The Unbelievers van vorige week. Daarvan had ik meer diepgang verwacht.

Op youtube is de documentaire Living on One Dollar in z’n geheel te zien en er is ook een website waar een hoop te vinden is over hoe het de hoofdpersonen later is vergaan en hoe je zelf actief betrokken kunt raken bij de diverse initiatieven in Guatamala. Beslist de moeite waard om een uurtje van je (vrije) tijd aan te besteden.

https://www.youtube.com/watch?v=FtL_nsWCo7s

~ ~ ~

Nu ik als experiment een tijdje dagelijks ga bijhouden waar zoal mijn vrije tijd aan verloren gaat, lijkt het me niet meer dan logisch om er periodiek op terug te kijken en er lering uit te trekken. Een mens moet iets met z’n vrije tijd, nietwaar?