Ga naar de inhoud

20160609

Stress: 

Inge had vandaag een stel logeetjes bij zich uit de Achterhoek. Vijf koikarpers om precies te zijn. Ze komen uit de vijver van haar overleden broer. Zijn huis wordt te koop gezet en we zoeken een nieuwe eigenaar voor de vissen. Het idee is om ze zolang in onze vijver te zetten zodat we niet iedere keer een eind hoeven te rijden mocht zich een potentiële koper aandienen.

Daarnaast is het ook een soort van noodgreep. Door miscommunicatie is tijdens een opruimactie in het leegstaande huis al het materiaal bij het grofvuil gezet wat nodig is om de vijver in goede conditie te houden. Langzaam maar zeker groeit de vijver nu dicht met alg en wordt het water met de dag troebeler. Niet echt bevorderlijk voor de bewoners.

Daarom is Inge gister begonnen met de verhuizing van een eerste groep vissen. Je zou denken dat ze opgelucht hun tijdelijke onderkomen zouden verwelkomen. Maar dat bleek bij één koi niet zo te zijn. Die begon als een razende door het water te zwemmen en probeerde er zelfs uit te springen. De rest vertoonde dat gedrag niet. Wel schrok een van onze eigen vissen zo van deze druktemaker dat die vervolgens weer (met succes) uit de vijver probeerde te springen.

Het noodzaakte ons om de randen van de vijver wat op te hogen zodat de schade beperkt zou blijven. Hierna werd het wat rustiger, maar de vis die zich vanaf het begin niet thuis voelde blijft vreemd doen en heeft zich al verschillende keren flink gestoten tegen de rand. Hij zwemt nu verdwaasd rond. Helaas hebben we geen kleine bak waar we hem apart kunnen zetten. We maken ons daarom zorgen of hij de ochtend zal halen. Maar er is weinig wat we op dit moment kunnen doen.