Ga naar de inhoud

20161018

Waar ik de tijd vandaan haal is me een raadsel maar deze avond zat ik plots met een deel uit de serie A song of Ice and Fire op de bank. In de zomervakantie had ik Book One: A Game of Thrones gelezen en nu was ik bezig in Book Two: A Clash of Kings. Ik vroeg me af of ik alle delen zou weten uit te lezen voordat de DVD’s van seizoen 6 beschikbaar zouden komen. Inmiddels wist ik allang dat de boeken en de tv-serie gaandeweg het verhaal uit elkaar waren gegroeid waardoor ik me dus geen illusies hoefde te maken dat ik door snel te lezen eerder dan mijn Inge zou weten hoe het verder ging met de weinige personages van het eerste uur die nog wel in leven waren aan het eind van seizoen 5.

Toch had ik tijdens het lezen van A Game of Thrones even met idee gespeeld om een poging te wagen alles in één ruk te uit te lezen. Omdat ik bang was volledig de weg kwijt te geraken wanneer ik halverwege het lezen weer met een nieuw seizoen op DVD zou beginnen. Er kwam echter een hoop tussen waardoor het er niet van gekomen is. Nu leek me dat alsnog een plan wat misschien kans van slagen had. Tenslotte lezen de boeken lekker vlotjes weg.

Eens zien hoeveel ik nog te gaan heb:

  • A Game of Thrones – 835 bladzijdes – gelezen
  • A Clash of Kings – 1009 bladzijdes – inmiddels op bladzijde 242
  • A Storm of Swords – 1177 bladzijdes – nog te lezen
  • A Feast for Crows – 1060 bladzijdes – nog te lezen
  • A Dance with Dragons – 1112 bladzijdes – nog te lezen

En wanneer komt de DVD-box uit?

Ok, 14 november dus. Dat betekent met nog zo’n 25 dagen te gaan dat ik iedere dag 150 bladzijdes moet lezen om die klus te klaren. Of ik kan proberen de DVD’s zolang apart te leggen totdat de kerstvakantie aanbreekt. We gaan het zien, euh lezen…

~ ~ ~

PS: Natuurlijk ga ik het niet redden om de boeken eerst te lezen alvorens met de DVD’s te beginnen. Tegen de tijd dat ik de boeken uit heb met mijn huidige leestempo plus wat ik daarnaast allemaal nog wil lezen, is de technologie om DVD’s af te spelen allang verdwenen. De DVD-speler die we in huis hebben is eigenlijk al ernstig aan vervanging toe, dus misschien is het wel handig om alvast een reserve aan te schaffen voordat het te laat is.

PS1: Op de site van Electric Lit zag ik een ontmoedigend overzicht staan van de leestijd verbonden aan ‘klassiekers’. Ontmoedigend in de zin dat de A song of Ice and Fire serie op de hoogste plaats staat qua tijd die je nodig hebt om het in z’n geheel te lezen. Klik hier voor de Infographic.