Ga naar de inhoud

20170205 – zondag

Weekendje strippen – zondag

De zondag stond in het teken van de ontmanteling van het kippenhok. Toch kon ik het niet laten eerst op het dak van de serre te klimmen. Onder het oranje dekzeil was het een grote waterplas. Het hout aan de bovenkant was volledig doorweekt en verrot. Je kon er zo met je hand doorheen drukken. Aan de onderkant was het even slecht gesteld. De planken leken er wel goed uit te zien, maar dat was bedrog. Toen we ze er af haalden zagen we dat ze aan de binnenzijde ook voor het grootste gedeelte al verschimmeld waren. Alles kon zo de container in (die pas maandag zou arriveren).

Dan toch maar met het kippenhok verder gaan waar we gister gebleven waren.

Tussen de buiten- en binnenwand was isolatiemateriaal verwerkt. Op een enkele plek kwamen we een wesp in winterslaap tegen en heel veel grote spinnen. Maar wat ons nog het meest verbaasde was een verzameling aangevreten walnoten (er staat een walnotenboom op het erf). Zou er  misschien ergens een eekhoorn verstopt zitten? Dat zou nog eens leuk zijn! Totdat we een doosje rattengif ontdekten. Niet veel later kwam er eentje tevoorschijn bij het losrukken van een wandplaat. We schrokken er zo van dat we te laat waren om de rat te vangen. Mijn zwager gooide er nog een klauwhamer achteraan die helaas geen doel trof maar wel bijna in de sloot terecht kwam. Gelukkig is het bij dit ene exemplaar gebleven.

Om de walnoten open te kunnen bijten had de rat regelmatig aan de balken zitten knagen om z’n tanden scherp te houden. Het had niet lang meer geduurd of de schuur was vanzelf in elkaar gestort.

Eigenlijk hebben we de kippen van een wisse dood gered door de rat te verjagen en het kippenhok preventief af te breken. Maar op dit moment zijn ze nog niet voor rede vatbaar. Het kleine kippenhok dat we op een mooi plekje hebben neergezet als tijdelijke woonruimte negeren ze hardnekkig. Eigenwijs als ze zijn zullen ze naar het lijkt liever de nacht doorbrengen in de open lucht of in hun voormalig onderkomen dan te verkassen naar hun nieuwe hokje. Ik mag dat wel, huisdieren met een eigen wil.