Ga naar de inhoud

20170208 – woensdag

Puinzooi

De stenen die ik afgelopen zaterdag opdiepte vanuit een kuil naast het kippenhok waren achteraf gezien een voorbode van wat nog komen ging. Overal waar we de grond in gaan stuiten we op gigantische brokken steen of beton. Inmiddels hebben we al twee extra containers moeten bestellen om het puin te laten afvoeren. En het einde is nog niet in zicht.

Er was zelfs een moment dat er overwogen werd om een nog grotere kraan te laten komen omdat degene die tot dusver al het grondwerk geklaard had een plaat beton niet uit de grond wist te trekken of kapot te meppen in kleinere stukken. Het was nota bene de fundering voor een ielig klein muurtje. Uiteindelijk is het met veel moeite en vakmanschap van de machinist toch gelukt.

Ook helemaal achter in de tuin waar de uitbouw van de schuur is gepland is het raak. De vier gaten die nodig zijn voor de twee spanten die het dak moeten dragen leverden bijna een volle container puin op. Onvoorstelbaar.

Ondanks deze kleine tegenslag die voor wat vertraging in de plannig zorgt begint het geheel toch al wat overzichtelijker te worden. De contouren van de tuin met vijver komen heel langzaam tevoorschijn. Niet slecht na amper een week hard doorwerken.