Verhuisbericht

En zo zijn we ruim een maand verder sinds mijn vorige blogpost. Een maand die volledig in het teken heeft gestaan van de verhuizing naar ons nieuwe adres in Bemmel.

Op maandag was het zover. Om kwart voor drie stond de inspectie gepland voor de overdracht en om half vier moesten we bij de notaris zijn. We hebben het net gehaald. Dachten we zondagavond het huis in Arnhem helemaal leeg te hebben, toen we maandagochtend binnenkwamen bleek dat niet het geval. In elke kamer lag nog wel iets dat opgeruimd of losgemaakt moest worden voordat we konden schoonmaken.

Afijn, hoe we het gedaan hebben weet ik niet maar het is gelukt. De inspectie werd afgenomen met de kopers die ook de uiteindelijke bewoners zullen gaan worden. De erfgenamen van de vrouw die het huis van ons had gekocht waren er niet bij maar lieten zich vertegenwoordigen door iemand van de notaris.

Binnen de kortste keren waren we klaar, hadden we een handtekening gezet en stonden we weer buiten. Eén huis minder. Daarna snel terug om de laatste volle aanhanger leeg te laden op het nieuwe adres.

Dinsdag en woensdag moesten we werken en nu is het Hemelvaartsdag. Eindelijk eens geen bouwvolk om ons heen maar het huis helemaal voor onszelf. Met een kop koffie in de hand stonden we vanochtend op de zandvlakte die nu ons terras vormt wakker te worden. We kunnen het nog niet helemaal geloven maar dit is toch echt de plek waar we de komende jaren flink hopen te genieten van het buitenleven.

Dat alle spullen lang niet zijn opgeruimd en dat er buiten (en ook binnen) nog heel veel gedaan moet worden is maar zo. Het belangrijkste is dat we over zijn. Hopelijk geeft dat ook weer wat meer rust.