Ga naar de inhoud

20171031

Ben ik een robot?

Op mijn mobieltje klikte ik vandaag een link aan. Hierdoor werd gepoogd facebook te openen. Niet de app-versie maar op internet via de Safari webbrowser. Vreemd genoeg kon ik niet mijn userid en wachtwoord ingeven, maar moest ik ‘bewijzen’ dat ik geen robot was.

Dat ging via een beveiligingscontrole die er ongeveer als hieronder uitziet, maar dan met een andere tekst:

Voordat ik bij deze ’tekst’ was aangekomen had ik er al ettelijke pogingen op zitten die allemaal jammerlijk faalden. Daarna bleef ik herhaaldelijk klikken op ‘Probeer een andere.’ maar er verscheen in mijn ogen niet iets waarvan ik dacht dat het me beter zou af gaan. Het bleven voornamelijk gemuteerde karakters overgoten door een teveel aan inkt.

Ik besloot het nog eenmaal te proberen.

Eerste letter een E.

Tweede letter een P. Of toch een R?

Derde letter een 7. Maar dat is geen letter. Een Z misschien waar het onderste gedeelte weggesmolten is? Tenslotte zien die onderkanten van de vorige letters er ook wel een beetje vreemd uit.

Toch maar gekozen voor 7, want er staat niet dat alles een letter moet zijn. Er staat duidelijk ‘Voer de onderstaande tekst in’. Jammer dat die onderstaande tekst dan weer helemaal niet duidelijk is.

Ok, we gaan verder met de vierde letter. Een V. Of een X? Of toch een Y? Het kan allemaal.

Bij de vijfde letter lijkt het op het eerste gezicht makkelijker. Een c. Maar dan ga ik twijfelen. Het kan natuurlijk net zo goed een e zijn.

Gelukkig zijn de laatste twee letters dan weer wel duidelijk herkenbaar als een g en een t.

Wat hebben we aldus?

E

P R

7

V X Y

c e

g

t

Twaalf verschillende mogelijkheden als ik me niet vergis, tenminste ervan uitgaande dat de volgorde van de letters en cijfers gelijk moet blijven.

Op goed geluk tikte ik de meest waarschijnlijke combinatie in en klikte op ‘Verzenden’. Helaas, ik ben een robot. Hoewel, die zou het misschien wel goed hebben gedaan. Of klopt de test dan niet?

4 reacties op “20171031”

  1. Ik heb ergens ook zo’n site waar ik dit altijd moet doen en waar het nooit lukt. Ik ben even kwijt welke het is. Dan vraag ik keer om keer om een nieuwe code maar zonder succes. Gekmakend. Voor zowel mens als robot.

Reacties zijn gesloten.