20180226 – maandag

De kat was niet bereikbaar voor commentaar

Wie doet het niet? Een goed gesprek voeren met je huisdier. Of op z’n minst af en toe een opmerking delen over bijvoorbeeld het weer. Zonder dat we een antwoord terug verwachten. We zijn tenslotte niet op ons achterhoofd gevallen. Natuurlijk weten we dat dieren niet praten. Althans niet tegen ons. Wat ze onderling allemaal met elkaar bespreken blijft voorlopig een groot mysterie.

Zo had ik het vanavond met onze twee poezen over de bittere kou buiten.

Geïnteresseerd bleven ze naar me luisteren, want ze weten ondertussen dat er altijd een beloning wacht bij voldoende belangstelling. Ik wees naar achter in de tuin waar toevallig op dat moment een zwerfkat rondscharrelde op zoek naar iets eetbaars.

Kijk, vertelde ik hen, dat lot is jullie bespaard gebleven. Alleen maar omdat je geboren bent in een nestje dat binnen stond. Ik denk niet dat jullie het nu nog zouden weten te overleven wanneer je één nachtje buiten zou moeten doorbrengen. Daar moesten ze even over nadenken.

Daar maakte ik op mijn beurt gebruik van om op de site van nos.nl op te zoeken hoe ver de temperatuur deze nacht zou zakken. Lagen er nieuwe kouderecords in het verschiet? Maar m’n oog viel op een plaatje van een kat. Het beestje had een reis gemaakt onder de motorkap van een auto zonder dat de bestuurder zich daarvan bewust was geweest. In Baexem (nooit eerder van gehoord, dus weer wat geleerd) stapte de kat uit. Moest ze daar zijn? We zullen het voorlopig niet weten, want omdat ze zo van slag was kwam er geen zinnig woord uit. Ik betwijfel of dat de komende dagen zal veranderen.

2 gedachten over “20180226 – maandag

Reacties zijn gesloten.