20180609

 

Iedere dag joggen: 

Bij het inpakken van mijn koffer voor de terugreis vanuit Cluj naar huis kwam ik mijn hardloopkleren tegen. Ondanks al mijn goede bedoelingen had ik ze niet gebruikt. Het was niet de eerste keer.

Hoe kon ik ervoor zorgen dat het wel de laatste keer zou zijn?

Te vaak blijkt een bezoek aan Cluj, hoe goed ook voor het teamgevoel funest te zijn voor mijn eigen plannen. Bloggen, lezen en sporten schiet er regelmatig bij in. De werkdagen zijn lang en de avonden op een uitzondering na gevuld met etentjes of bezoekjes aan (oud-)collega’s.

In het vliegtuig kreeg ik een idee. Terwijl er omgeroepen werd dat vanwege het slechte weer boven Hongarije we nog niet mochten opstijgen moest ik denken aan een artikel dat ik ooit gelezen had over een groep hardlopers in de VS die iedere dag erop uit gingen. Zonder een enkele dag over te slaan. Een reeks kon makkelijke enkele jaren duren voordat er verzaakt werd.

Thuis zocht ik het op. De groep of vereniging heet United States Running Streak Association (USRSA) en hun website is runeveryday.com. Het blijkt nog extremer te zijn dan in mijn herinnering. Tientallen jaren dagelijks hardlopen zonder onderbreking is geen uitzondering ((Lees dit artikel in The Wall Street Journal voor meer achtergrond.))

Zou ik niet ook eens een poging kunnen wagen?

Over vier weken staat er weer een tripje naar Cluj gepland. Wat houdt me tegen om dit weekend een begin te maken om er dagelijks op uit te trekken. Mocht ik er in slagen dit vol te houden tot aan mijn vertrek naar Cluj dan is het misschien al een heel klein beetje een gewoonte aan het worden die ik niet wil verbreken gedurende mijn verblijf aldaar.

Hoewel. Ik heb gezien dat het met mijn Roemeense taalles (via een app op mijn iPhone) niet gelukt is ondanks dat ik er ook enkele weken dagelijks mee bezig was. Het kwam weliswaar vanwege de verschillende tijdzones toen ik naar Boulder, Colorade reisde, maar toch.

Laat ik daarom dit nieuwe experiment om dagelijks te gaan joggen ((Ik ga proberen wat harder te gaan dan het jogtempo, maar joggen staat dichter bij bloggen, vandaar.)) wat meer publiekelijk maken. Als stok achter de deur. De bedoeling is dat ik niet alleen iedere dag een eindje ga joggen, maar dat ik er na afloop ook wat over blog. Wat het met me doet bijvoorbeeld. Of waar ik aan moest denken tijdens het rennen. Wie weet maak ik iets bijzonders mee onderweg.

In ieder geval ga ik zo’n armbandhouder aanschaffen waar ik mijn iPhone in kan stoppen zodat ik regelmatig een foto kan maken die ik bij de dagelijkse update kan plaatsen. Want zo’n screenshot van de route gaat uiteindelijk ook vervelen.

P.S. Het lopen deze avond is er bij ingeschoten. De vertraging viel nog wel mee, maar ik moest het gras maaien. Het officiële startschot is daarom op zondag 10 juni.


2 gedachten over “20180609

Reacties zijn gesloten.