Ga naar de inhoud

20180612

13,47 – 18 km (dag 3): 

Deze avond zaten er veel vissers aan de Linge. Ik had ze gezien toen ik voor de verandering een weg binnendoor genomen had omdat er een lange file op de snelweg stond. De hengelaars hadden gemiddeld zo’n 100 meter tussenruimte om niet te veel in elkaar viswater te zitten.

Er was een tijd dat ik ook regelmatig ging vissen. We moeten daarvoor terug naar de periode dat ik een jaar of vijftien was. Vooral wanneer we gedurende de zomer op de camping zaten trok ik er geregeld op uit met mijn visgerei. Op een half uurtje lag een grote vijver verscholen in de bossen. Daar zocht ik een mooi plekje op en bracht daar soms wel een hele dag in mijn eentje door voorzien van voldoende eten, drinken en boeken.

Niet dat ik veel ving. Wat me veel meer aantrok was de rust aan de waterkant, weg van de drukte. Toen al.
Wat ik me herinner is dat er best veel jongeren van mijn leeftijd naar die vijver trokken. Sommige herkende ik van de camping, maar lang niet iedereen. Waarschijnlijk kwamen ze uit de nabijgelegen dorpen.

Aan de Linge zag ik echter geen enkel jongere. Alleen maar blanke mannen op vergevorderde leeftijd. Met heel veel verschillende soorten hengels en vooral heel veel kampeerspullen. Het leek wel of ze de volledige zomervakantie aan de oever wilden doorbrengen.

Maar toen ik niet veel later vanaf de andere kant weer aan kwam rennen waren de meesten verdwenen.