Ga naar de inhoud

20180614

23,02 – 30,53 km (dag 5): 

Het miezerde licht toen ik deze avond thuiskwam. Een grijs wolkendek bedekte alles. Somber weer wat op mij altijd een positief effect heeft. Ik mag dat wel na vele dagen hoge temperaturen met weinig tot geen regen (of als uiterste extreem een hevige wolkbreuk die alles onder water zet).

Voor mij was het dus geen straf om een rondje te gaan joggen.

Gisteravond had ik voor op de iPhone een running app geïnstalleerd. Met de app die bij mijn gps horloge hoort kan ik wel zien wat mijn activiteiten zijn, maar niet een nieuwe activiteit opstarten. In principe zou dat genoeg moeten zijn want het idee was om mijn iPhone alleen maar mee te nemen zodat ik onderweg bereikbaar zou zijn.

Inmiddels had ik echter bedacht dat het ook wel handig zou zijn wanneer Inge via live tracking van mijn run kon volgen waar ik ergens was. Het wil nog wel eens gebeuren dat ik vooraf zeg dan ik slechts een klein stukje ga lopen terwijl ik onderweg ineens de geest krijg om wat langer weg te blijven. Of ik neem een verkeerde afslag waardoor ik noodgedwongen wat extra kilometers moet afleggen.

Die optie zat helaas niet op de huidige app.

Na wat rondzoeken kwam ik uit bij de Runkeeper app die ik in het verleden blijkbaar ook al eens heb gebruikt, want ik kreeg de melding dat mijn emailadres al geregistreerd was toen ik probeerde een account aan te maken. Nadat ik Inge een linkje ((Wil je zelf ook eens zien waar ik zoal mijn rondjes loop, klik dan op deze link.)) had gestuurd waarmee ze mij in de gaten kon houden ging ik op pad.

Bij het oversteken van de Betuwelijn heb ik even wat oefeningen gedaan en een foto gemaakt vanuit de app. Die wordt dan als het goed is ook in de log van de betreffende run opgeslagen.

Eenmaal weer thuis ben ik me meteen gaan wegen om te zien of de stijgende lijn zich nog steeds doorzet: 71,6 kg! Ja, dus…