Ga naar de inhoud

20181023

Voor deze site, mijn nieuwe vaste onderkomen sinds ik petepel.nl verlaten heb, vroeg ik me af of er een blogroll moest komen. Want is dat nu bevorderlijk of niet? Vanuit het vasthouden van mijn bezoekers bezien is het geen goede zaak, maar tegelijkertijd wil ik ze ook niet de kans ontnemen een bezoekje te brengen aan de sites waar ik zelf graag naar toe ga om te lezen. Dus besloot ik het toch maar te doen. Het is tenslotte maar een kleine moeite.

Natuurlijk kon ik het niet laten her en der wat bij te lezen, want ook bij mij komt dat er te weinig van. Op scripting.com van Dave Winer bleef ik wat langer hangen dan normaal. Opnieuw twijfelde ik bij het idee dat al langer bij me speelt om net zoals hij doet geen blogtitels meer te hanteren en de blogpost gaandeweg de dag zelf op te bouwen of aan te vullen dan wel te corrigeren.

Geen getob meer over de juiste titel die de lading dekt.

Geen gedoe over wat wel of niet onderdeel uitmaakt van die lading.

Geen gepuzzel over de juiste afronding.

Gewoon schrijven over wat er in me opkomt.

Laat ik het de komende dagen maar eens proberen.

~ ~ ~

Dit wil trouwens niet zeggen dat ik voortaan iedere dag ga bloggen. Of dat ik geen titels meer mag gebruiken. Het idee is om alle restricties overboord te gooien en dat ik kan doen (en laten) waar ik zin in heb. Zoals ik heeeeel lang geleden ooit begonnen met bloggen.

Het wil ook niet zeggen dat ik de drie dagen regel ga toepassen zoals ik gister nog opperde. Terwijl ik het opschreef had ik er zo al mijn bedenkingen bij. Eventjes geen regels bevalt me beter.