Ga naar de inhoud

20181025

De auto moest vandaag naar de garage voor APK, winterbanden en een terugroepactie. Normaal gesproken kan ik ‘m altijd op dezelfde dag weer ophalen en zijn er altijd wat extra kosten gemaakt om de auto door de keuring te krijgen. Of dat ook echt noodzakelijk is daar heb ik soms mijn vraagtekens bij maar zonder technische achtergrond ga ik deze discussie niet aan. Het hoort er bij. Deze avond was het anders. Slechts 19,95 voor de APK. De winterbanden gaan via een betaalroute en de terugroepactie was gratis. Helaas wel een bon van 95,- euro voor fout parkeren. We hadden de auto net uit het zicht van de garagehouder gezet zodat die ‘m pas later liet ophalen. Blijkbaar op een plek waar sinds kort niet meer geparkeerd mocht worden. De bon zat toen al achter de ruitenwisser. Volgens de garagehouder lag er een gemeenteambtenaar steevast op de loer voor dit soort situaties en vormde het, in zijn woorden, een mooie inkomstenbron voor de eindejaarsbonus.

~ ~ ~

Recht boven het bureau op mijn werkkamer heb ik vier spotjes laten installeren. Die zouden meer dan voldoende licht moeten geven om goed te kunnen lezen. Zouden, want dan horen ze het wel te doen. Het rare is dat ze niet permanent kapot zijn maar dat ze na een tijdje één voor één uitgaan. Behalve de laatste. Die blijft vrolijk branden en geeft net voldoende licht om me blijvend te laten ergeren dat de andere het niet meer doen. Dus dan doe ik het licht uit en weer aan zodat ze alle vier weer branden. Totdat…, afijn.

~ ~ ~

Vorig jaar voor de eerste keer het eindejaarsfeestje in Cluj mogen meemaken. En wat een geweldig feest dat is (geweest) kun je hier teruglezen. Het zal niemand verbazen dat ik benieuwd was of er dit jaar ook weer zo’n feest georganiseerd zou worden. Als het even kan probeer ik er dan weer bij te zijn. Dat zou betekenen dat ik er dan dit jaar nog zeker drie keer naar toe moet want ik ga komende maandag voor anderhalve week en ook midden november staat er een weekje gepland. Nu kreeg ik vandaag goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er in de eerste week van december een workshop in Cluj georganiseerd gaat worden waar ik voor uitgenodigd ben. En het feest was vorig jaar ook in de eerste week van december. Dusss… vette pech, want het slechte nieuws is dat het feest dit jaar in de tweede week van december gaat plaatsvinden.