Ga naar de inhoud

20181029

Het blijft wonderbaarlijk dat ik me voor zo’n tripje naar Cluj altijd meer druk maak over welk boek ik meeneem om tijdens de vlucht te lezen dan de rest van de spullen. Dat laatste is inmiddels routinewerk geworden. Ik tel het aantal overnachtingen plus de tijd die ik eventueel niet op kantoor doorbreng om zo te bepalen hoeveel en welke kleding ik in moet pakken. Maar dat boek. Daar blijf ik tot het laatste moment over twijfelen.

De keuze is gevallen op SPQR – A History of Ancient Rome, door Mary Beard. Een boek waarin ik tijdens mijn zomervakantie ben begonnen maar nog niet uit heb. Eerder dit jaar kocht ik het tijdens de Boekenweek. Als ik hierna het boek van Jeroen Brouwers lees dan heb ik voor de verandering eens een keer alle boeken nog hetzelfde jaar van aankoop gelezen. Een unicum.

Domper! Op het vliegveld in Dortmund waren de knakworsten uitverkocht. Dus moest ik overschakelen op de curryworst die als schijfjes in een badje van curry geserveerd wordt. Ook lekker, maar toch anders.