Ga naar de inhoud

Woensdag, 14 november 2018

Nog vijf dagen. Dan is het duidelijk of Glasvezel Buitenaf de grens van 50% aanmeldingen heeft bereikt. Vandaag staat de teller op 37% en zijn er 608 aanmeldingen nodig om te starten met de aanleg van glasvezel. Met in het achterhoofd dat er ruim een maand overheen is gegaan om het aantal van 1732 aanmeldingen binnen te halen lijkt me dat de 50% niet gehaald gaat worden.

Maar niet getreurd. Er is namelijk ook een andere partij op de markt: Digitale Stad. Die gaan zonder deze voorwaarde van een minimaal aantal aanmeldingen gewoon van start. Tot 20 november heb je daar de tijd om je in te schrijven met een aantrekkelijke korting. Zoals ik al eerder geschreven heb kregen we deze informatie pas binnen toen we al een bevestiging hadden gekregen dat we ingeschreven waren bij Glasvezel Buitenaf.

Ik heb nog geprobeerd of ik het contract kon opzeggen, maar de twee weken bedenktijd was al voorbij. Alleen indien de 50% grens niet gehaald wordt vervalt het contract automatisch. Dat krijgen we dus op 19 november te horen en rest ons één dag om over te stappen op de Digitale Stad. Hoewel, ik zou me ook op zondag al kunnen inschrijven. Mochten er voldoende aanmeldingen bij Glasvezel Buitenaf binnen gekomen zijn, dan hoor ik dat op maandag en heb ik twee weken de tijd om het contract met Digitale Stad op te zeggen. Gaat het bij Glasvezel Buitenaf niet door dan ben ik in ieder geval verzekerd dat ik bij Digitale Stad tijdig ben ingeschreven.

Wat een gedoe…

~ ~ ~

Voor een collega in Roemenië moest ik een boek bestellen. Want hier goedkoper en zonder bezorgkosten. Volgende week ga ik er toch weer naar toe en kan ik het meenemen. Het werd vanmiddag bezorgd en onmiddellijk kreeg ik zin om er zelf opnieuw in te beginnen. Tot nu toe heb ik alleen het boek zelf gelezen, niet de vele commentaren in de kantlijn en ook niet al de noten die onderaan de pagina staan. Deze aanvullingen vormen namelijk het echte verhaal. Waar ik het over heb? Ship of Theseus door V.M. Straka: