20190920

[7 km hardlopen / 45:46 minuten]

Toen ik nog lid was van de Survivalrunvereniging in Arnhem Zuid liepen we vaak een opwarmrondje op zondagochtend rondom de Rijkerswoerdse Plassen. Dat was ooit. Nu kom ik daar eigenlijk nog maar zelden. Tot vandaag.

Ik had afgesproken dat L mijn auto dit weekend kon lenen zodat ze wat meer mobiel was met twee kinderen die allebei op zaterdagochtend op verschillende plekken moesten voetballen. Het plan was om na mijn werk vanuit Ede naar haar toe te rijden. Helaas hadden de andere weggebruikers op de A12, A50 en N224 daar anders over gedacht. Zij deden erg hun best en slaagden daar wonderwel in om alle wegen vast te laten lopen nog voordat de avondspits goed en wel op gang gekomen was.

Omdat zij in de vroege avond al wat andere afspraken had staan en mij niet naar huis kon brengen reed ik daarom rechtstreeks door naar Bemmel en eenmaal thuis trok ik mijn hardloopkleren aan en at een banaan. Toen reed ik alsnog terug naar Arnhem Zuid waar ik de autosleutel aan onze oudste kleinzoon gaf en een korte warming up deed bij hen in de straat.

Niet veel later liep ik voor de eerste keer door het nieuw aangelegde park Lingezegen naast de Rijkerswoerdse Plassen. Het is er nog redelijk kaal maar dat het een mooi stukje natuur wordt is wel duidelijk. Net zoals het gedeelte park dat bij ons in de buurt is aangelegd zijn ook hier veel harde en onverharde paden gekomen waarover je lekker kunt hardlopen zonder last te hebben van verkeer. Alleen zo af en toe een wandelaar soms vergezeld van een hond.

En ondanks dat mijn conditie nog steeds te wensen overlaat heb ik opnieuw heerlijk gelopen en vroeg ik me af wanneer ik toch in staat ga zijn de frequentie van het lopen gedurende de week omhoog te krijgen want mijn vorige run was afgelopen zondag en nu is het alweer vrijdagavond terwijl ik minimaal twee keer per werkweek wilde gaan. Ik moet beter mijn best doen om die gewoonte er weer in te krijgen.