Ga naar de inhoud

20191215 – zondag

Appels met appels verbinden

Nu Inge 10 jaar als zelfstandig onderneemster door het werkzaam leven gaat werd het tijd om een nieuwe iMac aan te schaffen. Afgelopen was de levering en dit weekend mocht ik aan de slag om de overgang probleemloos te laten verlopen. Behalve een onvoorziene onderbreking vanwege een algehele stroomstoring (die ik niet in de risico-analyse had meegenomen) verliep alles op rolletjes. Het kost alleen iedere keer weer een hoop tijd. Vooral omdat dit soort momenten vaak aangegrepen wordt om enige orde te scheppen in de berg aan data die ongemerkt door de jaren heen verzameld is. Maar aan het eind van de middag kon Inge weer aan het werk en tot nu toe heb ik alleen positieve feedback gekregen.

Ik heb verder flink wat speurwerk moeten verrichten of het mogelijk is om de oude iMac als tweede scherm te gebruiken. Dat is makkelijk voor het vergelijken van documenten of het bewerken van een video waar je het extra scherm bijvoorbeeld kunt gebruiken om realtime de wijzigingen te zien die je aanbrengt in het videobewerkingsprogramma. Er is veel informatie te vinden hoe je een iMac als tweede scherm met een MacBook of iPad kunt verbinden. Of hoe je allerlei schermen van een ander merk aan een iMac kunt hangen. Maar een iMac als extra beeldscherm voor een iMac dat bleek niet een voor de hand liggende combinatie.

Uiteindelijk ben ik via via tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk wel kan, dat het heel belangrijk is om goed uit te zoeken welke versie van poorten er op je oude en nieuw iMac beschikbaar zijn en dat er zo goed als zeker geen kabel uit één stuk bestaat die de verbinding kan maken. Ik heb een Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2 adapter nodig. En vervolgens een Thunderbolt 2 naar Thunderbolt 2 kabel. Beide heb ik besteld en later deze week ga ik de proef op de som nemen of mijn weldoordachte gok positief uitpakt.

~ ~ ~