Ga naar de inhoud

20307 – vrijdag

Bij het ontwaken hoorde ik vanochtend zoals gebruikelijk de vogels al flink tekeer gaan buiten. Ik opende de gordijnen en wierp een blik in de tuin. Er was niet veel te zien. Het geluid van de vogels kwam voornamelijk uit het bos naast ons huis. Net toen ik me wilde omdraaien voor een bezoekje aan de badkamer zag ik iets rondscharrelen bij de vijver. Eerst dacht ik aan een vlaamse gaai. Maar wat was dan de rode vlek? Bloed? Het was moeilijk te zien zonder bril. Hopelijk was het geen rat.

Met bril op bleek het een groene specht te zijn. We hadden die al eens eerder bij ons achter gezien. Mijn poging om er toen een foto van te maken was jammerlijk gelukt (geen geheugenkaartje in de camera). Ik besloot snel een nieuwe poging te wagen. Vanwege de ochtendschemering is het resultaat niet helemaal naar tevredenheid. Hopelijk blijft het niet bij dit bezoekje zodat ik het bij vol daglicht nog eens kan proberen.

Later las ik in de vogelatlas dat deze specht een zogenaamde grondfoerageerder is. Wat ik eerst vreemd had gevonden, namelijk dat gepik op de grond blijkt dus voor deze vogel heel normaal te zijn want hij heeft het vooral gemunt op allerlei soorten mieren. Weten we dat ook weer.