Ga naar de inhoud

21653 – Klei schoffelen en een archief ontsluiten

Het werk in de tuin was nog niet klaar gister, dus vandaag verder met de noeste arbeid van het schoffelen in voornamelijk zompige, plakkerige klei. Geen pretje. Er leek geen eind aan te komen, en dat was ook zo, want ik kreeg de klus niet af. Rond 16 uur gaf ik de pijp aan Maarten en besloot nog snel een rondje te gaan lopen. Dat snelle besluit leverde helaas geen snel rondje op. Daarvoor stond er te veel wind die ik ongelukkigerwijs de meeste tijd tegen had. Na 5 kilometer hield ik het voor gezien.

In de avonduren heb ik me ledig gehouden met het in elkaar frutselen van een blogarchief. Ik had zo’n overzicht al tijden niet meer op mijn website, maar een vraag van Elja (via mastodon!) of ik haar kon helpen was het begin van een leuke conversatie (op mastodon!) met wat mede-bloggers over het aanmaken van een blogarchief zonder plugins maar via de blok-editor. Zie hier mijn resultaat. Ook Elja was het gelukt een nieuw blogarchief aan te maken, maar vreemd genoeg verschenen bij elke klik altijd haar meest recente blogposts, dus daar is achter de schermen het een en ander nog niet in orde. Hoe dan ook was het een ontspannend werkje op de zondagavond.