21659 – Dreiging voor overstromingen

In het kader van goede voornemens heb ik mijn account bij Duolingo weer eens afgestoft en ben opnieuw begonnen met de taalcursus Roemeens. Helaas nog steeds geen NL-RO beschikbaar, dus eigenlijk volg ik twee taalcursussen: Engels en Roemeens.

Later in de ochtend ging ik de veegmachine ophalen die we vorige week besteld hadden. Ik reed langs de Linge richting Elst. Op de radio hoorde ik dat de dreiging van overstromingen alleen maar was toegenomen sinds ik er eerder deze week ook al over gehoord had. En dan met name langs de Linge. Verbaasd keek ik naar het rustig voortkabbelende water naast mij. Toen ik met de veegmachine weer thuis was, zocht ik het nog even op bij de NOS en het klopte. Alleen dan niet bij ons in Bemmel maar verderop stroomafwaarts.

Tussen de buien een rondje gaan hardlopen. Deze keer niet al te nat geregend, alleen stond er weer een flinke wind te blazen. Ik hield het bij 5 kilometer.

Tijdens het lopen kreeg ik een ingeving of ik misschien niet mijn mastodonfeed aan mijn site kon toevoegen. Een plugin was snel gevonden. Ik moest alleen wat uitzoekwerk doen om de juiste instellingen te vinden. Het resultaat is voorlopig goed genoeg.

Na het avondeten verder gelezen in Bring up the bodies van Hilary Mantel.