Ga naar de inhoud

21660 – zondag

Verder geknutseld aan mijn blogsite want ik zag bij nader bestuderen dat er nog best veel (vooral kleine dingen) was misgegaan tijdens het overzetten van alle inhoud naar een andere domeinnaam een aantal jaren geleden. En als je hiermee eenmaal aan de slag gaat dan zijn er voor je het weet meteen een paar uur verdwenen (zonder dat het nu allemaal aangepast is).

Toen ik er de zin af had zag ik ervan af om een rondje te gaan hardlopen. De wind had sinds de ochtend alleen maar aan kracht toegenomen en dat trok me niet. In plaats daarvan heb ik De avonden van Gerard Reve uitgelezen. Ik was er de tijdens de kerstvakantie mee begonnen en las elke dag een hoofdstuk totdat ik weer aan het werk ging. Nu alsnog goedgemaakt. Volgens traditie (bij een aantal Reve fans) lees je dit boek elk jaar opnieuw tussen kerst en nieuwjaar, dus volgend jaar haal ik het weer uit de kast.

Na het avondeten verder in Bring up the bodies van Hilary Mantel. Ik begin langzaam weer in het verhaal te komen (er zijn veel verschillende personages en ik blijf teruggrijpen naar het handzame overzicht vooraan in het boek) maar weet nu al dat er waarschijnlijk komende week weinig van lezen terecht zal komen.

Ook tussendoor 15 minuten bezig geweest met Roemeens via de Duolingo website. Veel is nog bekend van de vorige pogingen. Wanneer dat minder wordt zal blijken of ik het kan blijven opbrengen door te gaan. Want het is een moeilijke taal. Ditmaal ga ik proberen wat minder snel te gaan en veel meer herhalingsoefeningen te doen. Misschien dat het me dan lukt de taal meer eigen te maken. En of ik dan ooit een goed gesprek met mijn collega’s in Cluj kan aangaan? Of een boek in het Roemeens lezen? Wie weet.