Ga naar de inhoud

21664 – donderdag

Ik ben erin getrapt. Tijdens mijn zesde dag op rij oefenen met Duolingo om wat basis Roemeens onder de knie te krijgen zag ik een aanbieding voorbijkomen om advertentievrij het platform te gebruiken. Ook komen er dan allerlei andere mogelijkheden beschikbaar, zoals het oefenen op basis van veel gemaakte fouten of aparte sessies die puur op luisteren zijn ingericht. De aanbieding was een korting van 60%, dus best wel fors.

Het is natuurlijk geen toeval dat deze aanbieding juist nu te zien is. Januari is de maand van de goede voornemens en veel mensen zijn bijvoorbeeld met sporten gestart of in mijn geval met het aanleren van een nieuwe taal. En dan ben je meer gevoelig voor zo’n aanbieding. Want je bent enthousiast en supergemotiveerd om er dit jaar nu eens echt voor te gaan. Zo’n aanbieding kan dan een mooi duwtje in de rug zijn om er nog meer uit te halen. De cynische marketinggedachte die erachter zit is vanzelfsprekend dat je na een tijdje toch weer in je oude patroon terugvalt en niet meer (zo vaak) gaat sporten of blijft inloggen om een taal te leren. Maar het geld is overgemaakt (meestal voor een langere periode) en dat hebben die bedrijven dan alvast mooi binnen.

Toch ben ik gezwicht. Ik wil het dit jaar inderdaad nu eens echt langer volhouden. Door het hier te delen voelt het ook meer als een verplichting nu ik weet dat men meekijkt (het fijne is dat ik geen statistieken heb van mijn blog, dus ik weet niet of er in de praktijk nog wel lezers zijn die dit lezen, maar doe net alsof het wel zo is). Na het overmaken van het gereduceerde tarief kon ik inderdaad meteen gebruiken van de nieuwe opties en had voor ik het wist alweer meer punten (65 XP) gehaald dan nodig was voor mijn dagelijkse doelstelling (20 XP).