Ga naar de inhoud

21673 – zaterdag

Amsterdam – München – Denver – Boulder.

Om 4 uur ging de wekker vanochtend. Of eigenlijk niet. Ik was net iets eerder wakker en had ‘m al uitgezet (zonder erbij na te denken dat mocht ik weer in slaap vallen ik waarschijnlijk te laat op Schiphol zou zijn). Routineus doorliep ik het ochtendritueel op de badkamer en trok m’n kleren aan. De koffers stonden al gepakt in de hal te wachten. Met een kop koffie en een broodje voor onderweg vertrok ik richting Schiphol. Geen noemenswaardig verkeer van betekenis viel er zo vroeg op de zaterdag te ontwaren. Op het Lang Parkeren terrein was het wel vol met auto’s maar ik vond een plekje dicht bij de uitgang. Ook binnen in het vliegveld was het heerlijk rustig en zo had ik al snel mijn koffer ingechekt en de security doorlopen. In een verder uitgestorven hal zat ik ruim voor vertrek aan een volgende kop koffie en een warm broodje. Klaar voor de eerste vlucht richting München.

Het contrast tussen Amsterdam en München was groot. Zag ik bij het opstijgen vooral groen, in Zuid-Duitsland was het overwegend wit. Niet dat er een dik pak sneeuw lag, maar het zag er op z’n minst flink koud en winterachtig uit. Volgens de weerapp zou het in Boulder nog een beetje erger zijn. Daar kon ik wel degelijk sneeuw verwachten bij aankomst.

Na twee uur doorgebracht te hebben in Flughafen München vertrokken we voor de vlucht naar Denver. Zoals gebruikelijk lukt het me niet om te slapen in een vliegtuig en doe ik daarom ook geen enkele poging meer. Ik had het eerste deel Vallende ouders uit de romancyclus De tandeloze tijd van A.F.Th. van der Heijden meegenomen en heb daar het grootste gedeelte van de vlucht in gelezen. Daarna overgeschakeld naar het beeldscherm en begonnen aan de serie House of Dragons. Redelijk fit arriveerde ik in Denver waar we helaas meer dan een uur moesten doorbrengen in een lange rij voor de douane. Eenmaal de douane voorbij lag mijn koffer al te wachten en stond buiten de bus klaar van het autoverhuurbedrijf. Inmiddels was het harder gaan waaien in combinatie met een soort van ijsregen en sneeuw. Niet de ideale omstandigheden na zo’n lange dag. Gelukkig had ik onderweg geen problemen. Tegen zeven uur ’s avonds plaatselijke tijd (omgerekend 3 uur zondagnacht in NL) parkeerde ik de huurauto voor het hotel. Niet veel later lag ik in bed.