Ga naar de inhoud

21960 – Besef van tijd

Ik heb een rusteloze geest. Vandaag heb ik besloten om een nieuw domein (peterpellenaars.eu) te registreren, maar vraag me niet waarom. Om als blogger helemaal opnieuw te beginnen? Maar wat voor blogger ben ik? Tot nu toe waren de enige updates die ik de laatste jaren op mijn andere blog(s) plaatste foto’s of samenvattingen van de dag. Heel triviaal. Waarom heb ik überhaupt de moeite genomen om het met de wereld te delen?

Ruim een maand geleden werd ik zestig (zes! nul!). ‘Age is just a number’ stond er in kleurrijke letters op een van de verjaardagskaarten die ik kreeg (een echte ansichtkaart!), en ik grapte tegen mijn vrouw ‘leeftijd is ook maar een mening’. Haha, lachen!

Maar om eerlijk te zijn, sindsdien achtervolgt het concept van leeftijd, of om preciezer te zijn, het concept dat het leven niet eeuwig duurt, me vaker dan ik lief heb. Wat heb ik tot nu toe gedaan en wat ga ik doen met de resterende tijd? En heeft het impact op hoe (of waarover) ik voortaan ga bloggen?

Een nieuw domein dus. Om mijn gedachten en observaties te delen nu ik de grens (van zestig) ben gepasseerd. Zal het anders zijn? Zal het hetzelfde zijn? Alleen de tijd (wat er nog van over is) zal het leren.


I love the smell of rotten strawberries in the morning.

De zaterdag is meestal gereserveerd voor het werken aan mijn to-do-lijst, die doordeweeks groeit als ik op kantoor of op zakenreis ben. Een van de terugkerende werkzaamheden is het legen van de aanhanger op de vroege ochtend want op zaterdag is het niet zo druk op de lokale vuilnisbelt. Met veel boomgaarden en kassen in de buurt wordt er wel veel onverkocht rot fruit gedumpt. Vanmorgen moest ik oppassen dat ik niet in een stapel aardbeien viel, want de stoep was spekglad. En de geur was overweldigend.