Ga naar de inhoud

22010 – Nog meer Homepods

Deze ochtend toch maar besloten om een tweede Apple Homepod aan te schaffen. De verschillende reviews die ik in de tussentijd gelezen had gaven allemaal aan dat het een flinke meerwaarde geeft in de kwaliteit van het geluid. Volgens de site van Amac hadden zij er nog eentje op voorraad in Arnhem en om 12 uur stipt stond ik voor de deur om die op te halen. Net voor de drukte want toen ik weer naar buiten liep zag ik al een flinke rij bij de oliebollenkraam.

Thuis ging ik weer aan de slag om een en ander aan te sluiten terwijl Inge in het dorp oliebollen ging halen. Geen lange rijen hier volgens haar want ze was terug voordat ik het in de gaten had. Inmiddels had ik ook Siri geactiveerd op de Homepod. Normaal gebruik ik dat nooit, maar ik wilde Inge laten zien hoe makkelijk het was om nu haar favoriete muziek af te spelen zonder het gedoe dat we voorheen hadden met de HEOS soundbar en app. Het lukte wonderbaarlijk goed (tot mijn opluchting). Zij vroeg om James Taylor en dat is wat ze volop kreeg.

Het beviel haar zo goed dat ik in mijn enthousiasme liet zien dat er ook mini Homepods zijn. Voor ik het wist zat ik opnieuw in de auto en deze keer weer richting Nijmegen waar er nog eentje (hoe vaak heb ik dat al niet gebruikt in de laatste twee blogposts…?) in het grijs-zwart op voorraad was. Ik had grote drukte verwacht. Niet dus. Althans niet in de parkeergarage. Bij Coolblue was dat een ander verhaal. Er waren tien wachtenden voor me. Een geschatte wachttijd van een half uur. Maar de koffie was goed en genoeg te zien/horen. Een klein uurtje later was ik weer thuis. Ook nu ging het aansluiten van deze mini Homepod op Inge’s werkkamer zonder problemen.

Je zou haast vergeten dat het oudjaar was. Misschien omdat we er helemaal niets om geven en er niets aan doen. Niets speciaals gegeten of gedronken. Samen een film (Gladiator) gekeken. Ontdekt dat het al twaalf uur was geweest toen in de verte het geknal van vuurwerk te horen was. Gekust, geproost, gelukkig nieuwjaar gewenst en wat berichtjes gestuurd/gelezen. En daarna naar bed.