22012 – dinsdag

Vanochtend de kerstboom de deur uit gedaan. Omdat bij het minste of geringste de naalden er vanaf vielen werd mij gevraagd om eerst alle takken binnenshuis van de stam te knippen. Want binnen hebben we gietvloer en kunnen we de naalden netjes opvegen, terwijl als we met de boom vol takken en vallende naalden het terras op gaan, al die naalden tussen de tegels verdwijnen. Dat schijnt volgens mijn echtgenote de hel te zijn, dus mocht ik met een snoeischaar de boom te lijf. Voor een sfeervolle omlijsting van mijn noeste arbeid zette ik stemmige kerstmuziek op.

Nu is de plek waar de boom heeft gestaan leeg. Omdat we ook onze Home Cinema set hebben opgeruimd lijkt het zelfs leger dan voorheen. De plannen hoe we deze leegte gaan opvullen zijn op het moment dat ik dit schrijf nog niet uitgekristalliseerd. Daarom heb ik een bol zwarte wol op de grond gelegd zodat het niet al te leeg lijkt. Alleen zijn de poezen ervan in de war. De zwarte denkt dat ze in de spiegel kijkt. De rode denkt dat de zwarte gekloond is. En mijn echtgenote denkt dat ik ze niet allemaal op een rijtje heb. Zelf denk ik dat ik er goed aan heb gedaan.

Gister had ik die oude Home Cinema set al op marktplaats gezet. Bieden kan vanaf een bepaald bedrag. De eerste vraag die ik kreeg was wat de uiterste prijs was. Dat bracht mij aan het twijfelen. De uiterste prijs waarvan ik vond dat het veel te veel was voor een set uit december 2018? Of een prijs zo laag dat zelfs mijn bijna twee-jarige kleindochter door zou hebben dat ik belazerd was waar ik bij stond? Ik besloot me neutraal op te stellen en gaf als antwoord dat het eraan lag, en of zij/hij zelf een prijs in gedachten had. Haar/Zijn reactie was kort en krachtig: Nee daarom de vraag aan jou. Ik wist niet beter te doen dan de prijs te noemen die al in de advertentie vermeld stond. Veel te duur, kreeg ik te lezen. Er staan hier veel goedkopere werd er nog aan toegevoegd. Het ging er dus om de prijs naar beneden te krijgen, en niet omhoog. Wist ik dat ook weer.

LEES OOK:   Donderdag, 31 januari 2013

Tussen de regenbuien door toch nog wat klusjes buiten kunnen doen die gedurende de kerstvakantie zijn blijven liggen. Al met al is het to-do lijstje alleen maar langer geworden en kan ik concluderen dat het een geslaagde vakantie is geweest. Morgen weer naar kantoor en over drie dagen is het weekend. Nu al zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *