22014 – donderdag

Vandaag weer naar kantoor. Een uurtje later dan gewoonlijk omdat mijn inschatting was dat het qua verkeer nog niet zo druk zou zijn. In de parkeergarage had ik de plaatsen voor het uitzoeken. De meerderheid van mijn collega’s bleek ofwel nog op vakantie te zijn ofwel vanuit huis te werken. En zo bleef het handje schudden en gelukkig nieuwjaar wensen beperkt tot de weinige collega’s die wel aanwezig waren. Wel zo fijn, zo’n langzame start.

In de ochtend kreeg ik een melding van een potentiële koper voor de Home Cinema set. Of hij vandaag even kon komen luisteren. Omdat hij verder de komende dagen geen tijd had en ik bang was dat daardoor de deal wel eens niet zou doorgaan besloot ik rond het middaguur weer naar huis te gaan. Tegen twee uur stond er een stel aan de deur. Ze hadden nog een dag vakantie en waren vanuit Zwijndrecht gekomen om de set over te nemen indien in goede staat. Momenteel hadden ze al een Denon HEOS set, maar een stuk ouder en van mindere kwaliteit dan die ik in de aanbieding had. Na een korte demo waren ze overtuigd en de overdracht een feit.

Ik werkte door tot zes uur (inmiddels waren de calls alweer in aantal toegenomen), maakte daarna een avondmaaltijd en deed de rest van de avond niet veel meer dan wat lezen en het terugkijken van de in mijn ogen zeer geslaagde oudejaarsconference van Micha Wertheim.