22023 – zaterdag

En zo zijn we dan een week verder zonder enige updates op mijn blog. Was er iets aan de hand? Nee hoor, gewoon bij het aanvang van een nieuw jaar na enige rustige dagen, begon het deze week ineens erg hectisch met de opdracht om op korte termijn een systeemoplossing beschikbaar te hebben voor een organisatie die we niet zo lang geleden hebben overgenomen. Veel overleg op kantoor maar ook in de avonduren omdat mijn manager afgereisd was naar de VS en vanuit daar nog regelmatig met mij van gedachten wilde wisselen over de aanpak. Dus er bleef weinig tot geen tijd over voor mijn blog. Of misschien bleef er wel tijd over maar had ik andere zaken af te handelen die belangrijker waren.

Vandaag besloot ik rustig aan te doen. In de ochtend het gebruikelijke ritje naar de stort om oud papier en dergelijke weg te brengen (omdat ons adres buiten de ophaalroutes valt). Meteen doorgereden voor een aantal boodschappen en van de gelegenheid gebruik gemaakt om even bij de plaatselijke boekhandel in Bemmel 1 rond te neuzen. Tevreden liep ik wat later naar buiten met The Classical World – An Epic History of Greece and Rome, geschreven door Robin Lane Fox. Bij het lezen over de Griekse filosofen 2 had ik al regelmatig gemerkt dat ik over die periode van de vroege Griekse beschaving best nog wel meer wilde weten.

In de namiddag ging Inge naar Doetinchem om een aantal lampen op te halen die gerepareerd waren. Zelf begon ik met het opruimen van de cd’s en cd-kasten in onze woonkamer. We hebben onlangs besloten een nieuw wandmeubel aan te schaffen waardoor er geen plaats meer is voor de cd-kasten. Ook de cd-speler krijgt een nieuwe bestemming (waarschijnlijk op mijn werkkamer) want nu we de Apple Homepods hebben geĂŻnstalleerd gebruiken we voornamelijk Apple Music voor het luisteren van muziek. Hetzelfde lot was al eerder de dvd-speler beschoren toen we meer en meer films en series gingen streamen. Ik weet het, we zijn lui en verwend.

LEES OOK:   20170220 - maandag

Omdat Inge wat vertraging had in het verkeer maakte ik de avondmaaltijd. Na het eten en het opruimen van de keuken zocht ik wat tijdschriften en boeken bij elkaar om voor de rest van de avond niet veel anders te doen dan lezen en muziek luisteren. Het was een heerlijke dag na een drukke week.

2 gedachten over “22023 – zaterdag

  1. Leuk dat je dat boek van Lane Fox ook hebt. Bij mij staat het ook in de kast, in NL vertaling weliswaar. Herkenbaar dat je bij het lezen telkens meer wil weten en gaat opzoeken. 🙂

    • Ja, bij mij schiet het lezen van 1 boek vaak niet op omdat ik bij elke nieuwe zin/paragraaf/pagina/hoofdstuk om te gaan lezen waar ofwel naar verwezen wordt of waar ik zelf aan moet denken als referentie. Dus uiteindelijk lees ik best wel veel maar blijft het aantal boeken dat ik helemaal uitlees nogal aan de lage kant. Wat echter voor mij geen probleem is. Ik ga niet voor de uitdaging van zoveel boeken per jaar. Liever geniet ik van al die zijsprongetjes van het ene boek naar het andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *