22029 – vrijdag

Mijn eerste ADV dag van het jaar opgenomen. Elke maand worden we er geacht eentje in te plannen om te voorkomen dat iedereen ze opspaart tot aan het einde van het jaar. Ik heb meteen de moeite genomen om al mijn ADV en vakantiedagen alvast in de kalender te zetten. Viel nog niet mee, want het zijn er best wel veel.

Hoe dan ook, ik hoefde niet naar kantoor en nadat ik deze ochtend even snel mijn werkmail gescand had op urgente berichten kon de werktelefoon uitgezet worden. Als ze me echt nodig hebben dan heeft een select groepje collega’s mijn priv√©nummer.

Ik gebruikte de stilte van de ochtend om verder te lezen in The Classical World. An Epic History of Greece and Rome van Robin Lane Fox. Een tijdje geleden zag ik het boek staan in de plaatselijke boekhandel voor een zeer schappelijke prijs en door het lezen over Plato bij Karl Popper was ik opnieuw ge√Įnteresseerd geraakt in de historische context van de Griekse oudheid. Inmiddels ben ik een heel stuk gevorderd in deel 1 ‘The Archaic Greek World’, grofweg de periode van 800 vC tot 450 vC.

Na de lunch begonnen met wat klusjes in huis. Tussendoor samen met Inge bezig geweest om de kippen, die buiten liepen terug te krijgen in hun ren. Want de haan moet naar de dierenarts. Sinds een dag of twee hinkt hij en ook lijkt het of er wat is met zijn vleugel. Maar dat beest laat zich buiten niet vangen. Pas toen we ze met veel moeite in de ren hadden kon Inge de haan oppakken en in de reismand van de katten stoppen. Onderzoek gaf in ieder geval aan dat er geen breuk te bespeuren viel. Waarschijnlijk een lichte kneuzing. Met wat pijnstillers de komende dagen zou het moeten verdwijnen. Het blijft wel behelpen met de kippen sinds we besloten hebben om er weer een stel aan te schaffen vorig jaar na de zomer.

LEES OOK:   Begin vandaag nog met uitstellen

’s Avonds wat tv gekeken en verder gelezen in The Classical World. Niets gehoord van het werk dus de werktelefoon kan voor de rest van het weekend uitblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *