Ga naar de inhoud

22136 – zondag

Op het werk heb ik me aangesloten bij een loopgroepje. Zelf zijn ze vorig jaar al gestart omdat ze zich hadden ingeschreven om mee te doen aan de marathon van Rotterdam. Niet voor de 42 km, maar voor de afstand van 10 km. De meesten van hen hadden niet veel ervaring (meer) met hardlopen dus ze begonnen rustig aan met wekelijks een korte afstand in een laag tempo. Rond de jaarwisseling waren er een paar deelnemers afgehaakt en bleef er een kerngroepje over dat uiteindelijk ook de 10 km in Rotterdam wist uit te lopen.

Volgend jaar willen ze opnieuw meedoen en daarom hebben ze besloten door te blijven gaan met de wekelijkse loopsessie op dinsdag om in conditie te blijven. Ze stuurden een uitnodiging uit voor eventuele nieuwe deelnemers en toen ik die voorbij zag komen heb ik me opgegeven. Niet omdat ik denk mee te willen doen in Rotterdam. Het is mij te druk, en ik vind het niet fijn om tussen zoveel mensen te lopen waardoor je niet altijd in je eigen loopritme komt. Ook is het al verscheidene keren voorgekomen dat ik tijdens de voorbereiding kamp met een lichte blessure of voor het werk weg moet waardoor ik ofwel niet goed heb kunnen trainen of op de dag zelf niet in Nederland ben.

De reden waarom ik toch heb besloten met hen mee te trainen is om een stok achter de deur te hebben om in ieder geval minimaal een keer per week te gaan lopen. Het komt te vaak voor dat er een week voorbij gaat en ik niet ben geweest. Kijk maar naar de afgelopen weken. Hopelijk krijg ik op deze manier weer wat meer enthousiasme op de hardloopschoenen aan te trekken.

Vandaag had ik dat enthousiasme nog niet maar wel de zenuwen dat ik komende dinsdag met hen mee zou gaan lopen terwijl ik al een hele tijd niet meer was geweest. Dus kleedde ik me tegen de middag om voor een rondje van 5 km. Het viel niet mee. Na vier kilometer moest ik even in wandeltempo voordat ik de laatste kilometer kon uitlopen. Wat me voornamelijk parten speelde is de nasleep van de verkoudheid die ik in de VS heb opgedaan. Het ademhalen viel me zwaar door een verstopte neus en de kriebelhoest. Maar ik voelde me voldaan toen ik na afloop onder de douche stond.

In de namiddag heb ik mijn Strava account (wat ik dacht niet (meer) te hebben) geactiveerd omdat de meesten van het loopgroepje hierop actief zijn. In de zijbalk van mijn blog heb ik een widget geplaatst waar mijn loopactiviteiten getoond worden. Misschien dat ik op deze manier wat interactie krijg met een verdwaalde bezoeker van mijn site die ook op Strava zit.

Dus, bij deze:

Volg mij via Strava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *