Ga naar de inhoud

22142 – zaterdag

Vandaag wordt het warm en morgen nog warmer. Dus besloot ik om vanochtend te gaan lopen in plaats van vanavond of morgenavond. Ook had ik het in m’n hoofd gehaald om te proberen voor de 10 kilometer te gaan. Die heb ik al tijden niet meer gelopen. De voornaamste reden is om een vergelijkingspunt te hebben. Dit jaar wil ik me aan mijn voornemen houden om deze afstand binnen het aantal minuten te lopen dat gelijk staat aan mijn leeftijd. Dus met andere woorden: dit jaar wordt ik in september 61 jaar en wil ik de 10 kilometer in maximaal 61 minuten lopen.

Vandaag deed ik er bijna 66 minuten over. Met een kleine onderbreking in verband met een rood stoplicht liep ik de afstand zonder onderbreking. Ik vond het een mooi begin want het was zoals gezegd heel lang geleden dat ik deze afstand had gelopen en in het algemeen had ik de voorbije maanden niet zo heel veel mijn hardloopschoenen aangetrokken. Het Emerson loopgroepje heeft me een duwtje in de goede richting gegeven, denk ik.

In ieder geval ging ik met een voldaan gevoel en bezweet lichaam onder de douche. Daar begon de spierpijn in mijn kuiten al op te spelen. Een teken dat ik het de rest van de dag rustig aan zou moeten doen om geen kramp te krijgen wat mij in het verleden wel vaker overkwam na een flinke lichamelijk inspanning. Ik besloot om het gras voor te gaan maaien en verder te gaan met het onkruid verwijderen uit de tuin aan de zijkant van de oprit. Daar zou ik vandaag en morgen wel het grootste deel van de dag mee bezig zijn.

Tegen een uur of zes hield ik het voor gezien en begon met het bereiden van de avondmaaltijd. Daarna met een goed boek op de bank. Om tien uur ’s avonds vond mijn lichaam het genoeg voor de dag en besloten we naar bed te gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *