Ga naar de inhoud

50books – jaar 2015 – vraag 1

Hier zit ik dan. Zondagochtend 8 uur. Zonder #popmeditatie door Steven Gort ((Wisten jullie trouwens al dat Steven tegenwoordig aan de haiku is? In het kader van Sharing is Caring verzoek ik jullie om zeker even een kijkje bij hem te nemen.)). Maar wel met de opdracht een nieuwe #50books vraag te verzinnen. Het is in alle opzichten weer wennen. Heb ik er goed aan gedaan mezelf iedere zondag opnieuw deze verplichting op te leggen? Ik denk het wel. Ondanks dat ik vorig jaar weinig met de beantwoording ben bezig geweest van de vragen die Martha/DrsPee ons wekelijks voorschotelde vond ik het in 2013 heerlijk om zelf nieuwe vragen te verzinnen. Ook nu heb ik al driftig aantekeningen gemaakt voor wat ik allemaal van jullie wil weten de komende maanden.

Terug naar vanochtend. Ik was eerst maar eens begonnen in Tweetdeck een lijst aan te maken om het topic #50books beter te kunnen volgen. Wat me opviel waren een hoop berichtjes van lezers met nieuwe leesdoelen voor het jaar 2015. Blijkbaar is 50 een magisch getal voor wat betreft het aantal te lezen boeken in een jaar. Dat bracht me vanzelf op de eerste vraag voor de derde jaargang van #50books.

vraag 1:
Heb jij jezelf een leesdoel gesteld voor 2015?

Is je antwoord bevestigend, dan ben ik natuurlijk benieuwd wat dat doel is. Wil je een bepaald aantal boeken lezen dit jaar en waar is dat op gebaseerd? Hoe ga je dit bijhouden? Wat als je het niet weet te halen? Of ben je van plan om je leesgewoontes te veranderen door bijvoorbeeld andere genres te gaan lezen? Of om nu eindelijk eens te beginnen aan de klassiekers die behoren tot de canon van de wereldliteratuur? Wat je doel ook is, deel het met ons en laat weten waarom je tot deze keuze gekomen bent.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je dit hele gedoe van jezelf een doel opleggen niets dan onzin vindt. Lezen is een hobby en moet wel leuk blijven. Toch? Wel, dan ben ik ook nieuwsgierig naar hoe het zover gekomen is. Heb je in het verleden meegedaan aan zo’n leesuitdaging maar is het je slecht bevallen? Denk je dat het niets toevoegt aan het plezier van lezen omdat niet de kwantiteit maar de kwaliteit telt? Kortom, grijp de gelegenheid te baat en lucht je hart waarom het maar eens afgelopen moet zijn met al die onrealistische lijstjes aan het begin van een nieuw jaar.

Ik zie jullie antwoorden met spanning tegemoet!

17 reacties op “50books – jaar 2015 – vraag 1”

Reacties zijn gesloten.