50books – jaar 2015 – vraag 24

Morgen (maandag dus) blog ik over En nooit was iets gelogen door Ellen Heijmerikx. Ik moet nog zo’n kleine zeventig bladzijdes lezen vandaag en dat moet wel lukken. Normaal gesproken had ik het boek al uit willen hebben want ik vind het altijd wel fijn om het gelezene eerst minimaal een dag of twee te kunnen laten bezinken voordat ik erover blog. Maar ik ben zo slim geweest om voortijdig in Zen Habits van Leo Babauta te beginnen.

Eigenlijk had ik dit boek opzij gelegd om er tijdens de zomervakantie in te gaan lezen. Ik wist dat het een doe-boek was en dacht daarom dat de vakantieperiode wel een geschikt moment was om wat zaken die ik wil veranderen aan te pakken. De nieuwsgierigheid won het echter van het verstand en voor ik het wist had ik het boek uitgelezen en er een serie dagelijkse blogs over geschreven (waarmee ik trouwens nog niet klaar ben). Zodoende is het boek van Heijmerikx er een beetje bij ingeschoten.

Tegelijk moet ik nu op zoek naar een ander boek wat ik in de zomervakantie wil gaan lezen. Niet dat ik niks meer te lezen heb, maar ik vind het bij de vakantiepret vooraf horen om iets speciaals op mijn leeslijst te zetten waar ik naar kan uitkijken. Zen Habits was zo’n boek maar ik heb tegen alle regels gezondigd door niet het geduld te kunnen opbrengen tot het vakantie was.

Misschien wordt het weer eens tijd om de boeken van Pirsig erbij te halen. Normaal gesproken lees ik ieder jaar om en om de twee boeken die hij geschreven heeft. Het afgelopen jaar is dat er bij hoge uitzondering niet van gekomen. Daar valt iets goed te maken.

En jij? Welk boek heb jij apart gelegd om er gedurende de zomerperiode eens lekker de tijd voor te nemen?

Vraag 24:
Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2015?

Voor de die-hard onder ons die ook in 2013 al meededen aan #50books zal deze vraag bekend in de oren klinken. Dat klopt. Ook toen vroeg ik in vraag 24 om maximaal één titel door te geven van een boek dat je van plan was in de zomerperiode te gaan lezen. Niet meer, niet minder.

Alle inzendingen heb ik toen netjes verzameld (zie hieronder).

En dat ga ik opnieuw doen met de inzendingen die deze keer binnen komen. Dus ga net als twee jaar geleden door je lijst van nog-te-lezen en kies er eentje uit die je alvast opzij legt voor later en laat ons weten waarom. Want wie weet maak je anderen ook enthousiast om dat boek te gaan lezen. Ben je helemaal bij met lezen (hoe krijg je dat voor elkaar?) en ligt er op dit moment niets meer op je te wachten ga dan toch eens na over welk boek je fantastische dingen gehoord of gelezen hebt, maar dat je nog niet hebt gelezen. Wellicht is dat er eentje om in de zomer mee te beginnen. Hopelijk komen er weer net zoveel enthousiaste reacties binnen als in 2013. Ik kijk er naar uit!


#50books zomerleeslijst – 2015

Stand-up filosoof, René Gudde en Wilma de Rek — getipt door Ruud

Ferdinand Huyck, Jacob van Lennep — getipt door Hendrik-Jan

The Lord of the Rings, JRR Tolkien — getipt door Ali

Efter, Hanna Bervoets — getipt door Linda

Mens vs Natuur, Diane Cooke — getipt door Martha

Swanns kant op, Marcel Proust — getipt door Woordenaar

Fables-reeks, Bill Willingham en Mark Buckingham, getipt door Niek


#50books zomerleeslijst – 2013

Inferno, Dan Brown — getipt door Martijn

En uit de bergen kwam de echo, Khaled Hosseini — getipt door Carel

Italiaanse reis, Goethe — getipt door Hella

The Stand, Stephen King — getipt door Jacob Jan

Soerabaja, Pauline Slot — getipt door Zjanette

Bernhard: een verborgen geschiedenis, Annejet van der Zijl — getipt door Ali

De drinker, Hans Fallada — getipt door Heidy

Great North Road, Peter F. Hamilton — getipt door Raymond

The Millennium Trilogy, Stieg Larsson — getipt door Linda

Pier en Oceaan, Oek de Jong — getipt door Veertje

Davita’s harp, Chaim Potok — getipt door Novelle

Tonio, A.F.Th. van der Heijden — getipt door Liesbeth

Madame Bovary, Gustave Flaubert — getipt door Fokke

De kronieken van Aurian (4 delen), Maggie Furey — getipt door Martha

Het heksenuur (of The witching hour), Anne Rice — getipt door Astrid

Onder de Ombu-boom, Santa Montefiore — getipt door Lydia

The Curious Incident of the Dog in the Night-time, Mark Haddon — getipt door Tistje

The Ocean at the End of the Lane, Neil Gaiman — getipt door Niek

9 gedachten over “50books – jaar 2015 – vraag 24

    • En als je nu slechts één titel mag kiezen (wat uiteindelijk de opdracht voor vandaag is), welk boek zou je dan absoluut deze zomerperiode willen lezen? Want dat is de titel die ik dan op de zomerleeslijst zet.

  1. Kwam de strikvraag te laat tegen, ik had toen wel een boek, maar geen stukje geschreven: Annejet van der Zijl, Bernhard, een verborgen geschiedenis. Ik heb het boek wel gelezen, maar of het in die zomer was?

  2. Hoi Peter,
    Bedankt voor je vraag. Ik heb daardoor weer eens een stukje voor mijn boekenblog geschreven. Ben ook benieuwd naar de andere zomervakantieboeken die aanbevolen worden. Al heb ik eigenlijk zo al genoeg te lezen! Voor mijn bijdrage, zie: http://mooieboeken.blogspot.nl/
    Groetjes, Linda

Reacties zijn gesloten.